Çocukların teknolojiye olan merakı artık sınırları zorluyor. Günümüzde her evde en az bir akıllı telefon ve bir tablet bulunuyor. Hal böyle olunca çocuklar daha erken yaşlarda akıllı cihazlarla tanışıyorlar. Bu tanışma ilerleyen zamanlarda bağımlılık haline geliyor.
Özellikle Apple'ın iPhone ve iPad cihazları kolay kullanımları nedeniyle çocuklar tarafından daha çok tercih ediliyor. Günün büyük bölümünü iPhone ve iPad başında geçiren çocuklar, bu cihazların neredeyse esiri oluyorlar. Cihazlar ellerindeyken gayet uslu olan çocuklar, bu cihazlar ellerinden alındıktan sonra kelimenin tam anlamıyla bir canavara dönüşebiliyor.  Tıpkı ABD'nin Colorado eyaletinde kısa bir süre önce yaşanan olaydaki gibi.
Teknokulis’in haberine göre, 12 yaşında bir kız çocuğu, iPhone telefonunu elinden alması nedeniyle, annesini iki defa zehirleyerek öldürmeye çalışmaktan dolayı tutukladı.
Bilgilere göre, iPhone'unu elinden alması nedeniyle annesine bir hayli kızan genç kız, ilk olarak kahvaltıda annesine sütlü mısır gevreği hazırlarken içine çamaşır suyu da eklemiş. İlk denemesinde kokuyu fark eden anne, sütün bozulmuş olabileceğini düşünerek bu karışımı içmemiş. Bu olaydan dört gün sonra ise yine benzer şekilde annesini zehirlemeye çalışan genç kız, annesi tarafından polise şikayet edilmiş.
İkinci denemede karışımdan az da olsa içen annenin isteği üzere tutuklanan genç kız, mahkemeye çıkarılmak üzere genç suçluların tutulduğu özel bir hapishaneye götürülmüş. 

Siz çocukların akıllı cihaz kullanmalarını doğru buluyor musunuz?