27 Mayıs’ta Tayvan ve 28 Mayıs’ta Hong Kong’da bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Sony, yerel medyanın haberlerine göre dünya çapında yeni bir amiral gemisi çıkarmayı planlıyor.

Tayvanlı ePrice sitesinin haberine göre, bu iki etkinlikte tanıtılacak olan yeni amiral gemisi Xperia Z4’ün dünya marketlerine sunulacak bir versiyonu olabilir. Geçen ay sadece Japonya için Xperia Z4’ü çıkaran Sony, telefonun diğer marketler için başka bir versiyonunun Mayıs sonlarında çıkacağını belirtmişti. Çıkan bu haberlere göre Sony verdiği sözün arkasında duracakmış gibi görünüyor.

Sony Xperia Z4‘ün bu gelen versiyonu Xperia Z3+ olarak adlandırılabilir. Çıkacak yeni amiral gemisinin Xperia Z4 ile aynı olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı, ama biz olmamasını umuyoruz. Sizin de hatırlayacağınız gibi, Japonya için çıkarılan telefon selefi olan Z3’ten çok da farklı özellikler barındırmıyordu. (sadece daha ince ve daha güçlü)

Sony aynı zamanda 26 Mayıs’ta Hindistan’da bir etkinlik düzenleyecek, ancak bunun yeni amiral gemisiyle ilgili olduğu düşünülmüyor.

Kısa bir süre önce, Xperia Z4‘ün genel versiyonunun Amerika Birleşik Devletleri’nde Verizon tarafından çıkarılacağını duymuştuk. Şimdilik haberlerin doğruluğunu öğrenmek ve yeni amiral gemisini görmek için Sony’nin resmi tanıtımını bekleyeceğiz.