Duyurulmasının üstünden bir yıldan fazla süre geçtikten sonra Sony, cloud gaming servisi olan Playstation Now uygulamasını Playstation 3’e de getirdi.

Üyelik ve kiralama servisinin Sony’nin eski konsolu için 12 Mayıs’tan itibaren açık olması ve henüz üye olmayanlar için 7 günlük bir deneme sürümü sunması planlanıyor. Üyelik işlemini tamamlayanlar ise Batman: Arkham City, Saints Row 4, ve Final Fantasy XIII oyunlarını da içeren 100’den fazla PS3 oyununa erişim imkanı bulabilecekler.

Bu uygulama Playstation 4 için bu yılın başlarında çıkarılmıştı, yani Sony game streaming uzmanı Gaikai’ye bu uygulamaya güç verecek bir teknoloji geliştirmeleri için 380 milyon dolar ödedikten tam üç yıl sonra. PS3 ve PS4‘ün yanı sıra, servis ayrıca Playstation Vita, Playstation TV, bazı Sony televizyonlarında ve Blue-Ray oynatıcılarda da kullanılabilir durumda.

Playstation Now uygulamasının kütüphanesine aylık 19.99 dolara ulaşım sağlanabiliyor ve ayrıca kullanıcıların daha geniş bir listeden tek seferlik ödemeyle özel oyunlar kiralamasına imkan veriliyor. Sony’nin bu servis için PS4 oyunlarının PS3’te oynanabilmesine imkan veren eski ile uyumluluk programı sunması gibi büyük planları var. Ancak lag problemleri ve nispeten yüksek fiyatı hala Playstation Now’un gerçekten gerekli bir servis olmasını engeller nitelikte.