TEKNOLOJIGUNDEM/KULİS HABER
Turkcell yeni yönetiminin yollarını ayırma kararı aldığı Filiz Karagül Tüzün’ün Desibel Ajans’a geçmeye hazırlandığı söyleniyor.
Yaklaşık 16 yıldır Turkcell’de çalışan Filiz Karagül Tüzün, 2006 yılından bu yana Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Medya kulislerine sızan söylentilere göre Karagül, Desibel Ajans’ta Genel Müdür olarak görev yapacak.
 
FİLİZ KARAGÜL İLE BİRLİKTE ÇALIŞAN EKİP KURMUŞTU
 
Desibel Ajans Başkanı Mustafa Kutlay, 2009-2013 yılları arasında Turkcell Medya İlişkileri Müdürü olarak görev yapmıştı.  Şirketin kurucu ortağı Gökay Çako da 2008-2013 tarihleri arasında Turkcell Medya İlişkileri Bölümü’nde çalışmıştı. Kutlay ve Çako, Turkcell’de Filiz Karagül Tüzün’ün yönettiği bölümde çalışan isimlerdi. İkili Turkcell’den ayrılarak 2013 yılında 3 ortakla birlikte Desibel Ajansı kurdular. 5 kurucu ortak ve 50 bin lira sermaye ile kurulan Desibel Ajans’ın ortakları arasında Mustafa Kutlay ve Gökay Cako’unn yanı sıra Burak Korucu, Hilmi Atıl Ünal ve Selin Aydınoğlu Ünal bulunuyor. 5 ortağın yüzde 20 payla kurduğu şirket, Haziran 2015 tarihinde sermayesini 100 bin liraya çıkardı. Yeni sermaye artırımı sonrası ortaklık yapısı değişen şirkette Burak Korucu’nun hisse oranı yüzde 40’a yükselirken, Selin Aydınoğlu Ünal ortaklıktan ayrılıyor. Diğer ortakların payı ise yüzde 20’de kalıyor.
 
ABD’YE GİTMEYE HAZIRLANIRKEN GÖREVDEN ALINDI
 

Desibel Ajans kurulduğu günden bu yana ismi bu ajansla anılan Filiz Karagül’ün adını ortaklık listesine yazdırıp yazdırmayacağı henüz bilinmiyor.
Bu arada tam Amerika’ya gitmek üzereyken görevden alındığının tebliği edilmesi nedeniyle moralsiz olduğu belirtilen Filiz Karagül Tüzün’ün yaptığı yüksek harcama iddialarının da Turkcell’in yeni yönetiminde rahatsızlık yarattığı kulislerde konuşuluyor.