Fatih RENÇBERLER - TEKNOLOJİGUNDEM.COM / ÖZEL

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Teknolojigundem.com’a yaptığı özel açıklamada  “Turkcell Türkiye ciroda da, EBİTDA'da da, net kârda da rekor kırdı. Net kârımız yüzde 39.9 büyüyerek 790 milyona yaklaştı.  Ancak uluslararası operasyonlarımızın üçünde de yani Azerbaycan, Ukrayna ve Belarus'ta develüasyon oldu” dedi.
 
Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenlenen T60’ın lansmanında teknoloji basınıyla buluşan Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, Teknolojigundem.com’a konuştu. Turkcell’in geçtiğimiz günlerde açıklanan 2015 ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Terzioğlu, karda yaşanan düşüşle ilgili çarpıcı bir yorum getirdi. Kaan Terzioğlu şunları söyledi:
 
“İKİ HİKAYE BİRBİRİNE KARIŞIYOR”
 “Bizim ilk çeyrek açıklamamızda dikkatinizi çekmiştir, kârımız yüzde 60 düşmüş gibi gözüküyor. Fakat burada iki hikaye birbirine karışıyor. Bir tanesi Turkcell Türkiye'nin hikayesi, bir tanesi de Turkcell Uluslararası’nın hikayesi. Turkcell Türkiye aslında ciroda da, EBİTDA'da da, net kârda da rekor kırdı. Net kârımız yüzde 39.9 büyüdü aslında. 790 milyona yaklaştı. Uluslararası operasyonumuzda Azerbaycan, Ukrayna ve Belarus'ta üçünde de develüasyon oldu. Birinde yüzde 30, birinde yüzde 29, birinde ise yüzde 49. Tabi ki bu develüasyonlar, kendini hedge edebileceği para birimleri biri ruble biri manas. Dolayısıyla buralarda yatırımlarımızın borçla fonlanması sebebiyle bize yansıması oldu. Ben şöyle düşünüyorum, hiç bir pazar sonsuza kadar krizde de kalmaz, iç savaşta da kalmaz. Biz bu pazarlara inanıyoruz ve buradaki aldığımız sonuçların iyileşerek devam edeceğini düşünüyoruz. İlk çeyrek sonuçlarını olumlu olarak karşılıyoruz. Buralardaki riskimizi biliyoruz. Ama şunu da bilmek lazım, orada bir pazar var, 12 milyon abonemiz var, kur ne olursa olsun, kur farkı zararı ne olursa olsun, buradaki değer devam ediyor. Oradaki iştiraklerimizin değeri devam ediyor.  Önümüzdeki dönemde, bunun üzerine başka bir kur değişimi doğrusunu isterseniz beklemiyorum. Ancak bunları bugünden tahmin etmek çok zor…”