Citrix, uygulama ve masaüstü sanallaştırma ile çalışmaya hazır iş alanlarında piyasa ve teknoloji liderliğini geliştirecek XenApp ve XenDesktop'ın yeni sürümlerini duyurdu. XenApp ve XenDesktop 7.6, anında uygulama erişimiyle benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yeni sürümler depolama performansı sağlamanın getirdiği maliyetleri de neredeyse ortadan kaldırıyor.
 
Bu yeni sürümler, güvenlik için yeni bir endüstri standardı oluşturuyor ve mevcut Citrix ortamlarına herhangi bir kesintiye yol açmadan, sorunsuz şekilde entegre edilebilen pek çok yeni özellik sunuyor. Endüstrinin en kapsamlı mobil çalışma alanı çözümü olan Citrix Workspace Suite'in temel taşları olan XenApp ve XenDesktop; bulut içerisinde, şirket kapsamında ve karma ortamlarda uygulanabilecek şekilde tasarlandı.
 
Citrix Masaüstü ve Uygulamalar Genel Müdürü Rakesh Narasimhan, yeni sürümlerle ilgili şunları söyledi: “XenApp ve XenDesktop 7.6, çalışma uygulamaları ve verilerinin mobil bir çalışma gücüne uygulanması için bütün temel teknolojiler arasında neden Citrix'in lider olduğunu gösteriyor. Bu yeni sürüm, müşterilerin bulutun operasyon ve maliyet avantajlarından yararlanmasını sağlıyor, ayrıca karma ve şirket içi veri merkezi uygulamalarını destekliyor ancak aynı zamanda insanların herhangi bir yerde, herhangi bir cihazdan verimli şekilde çalışmak için ihtiyaç duyduğu özellikleri ve performansı sunmaya devam ediyor.” 
 
Sanal Uygulamalar için Benzersiz Bir Kullanıcı Deneyimi ve Anında Erişim
 
Yeni sürümler; uygulamanın piyasaya sürümü öncesi kullanım, oturum bekletme ve anonim oturum açma gibi XenApp'in önceki sürümlerinde popüler olmuş özelliklerin yeni yorumlarını da sunuyor. Bu özellikler, yalnızca kullanıcı deneyimini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda doktorların bakım kalitelerini yükseltebileceği sağlık sektörü gibi endüstrilerde son derece önemli olabilen anında uygulama erişimi sunmak için birleşiyor. Erişim hızlanmakla kalmıyor, aynı zamanda bir veritabanı bağlantısının geçici kaybına dayanabilen yeni özellikleriyle çok daha yüksek derecede kullanılabilir ve dirençli hale geliyor.
 
Ayrıca sürümler; ses, video ve grafik deneyimine yeni gelişimler de getiriyor. GPU kullanan yeni yüksek performanslı grafik hızlandırma, mühendisler ve tasarımcılar için önemli bir gereklilik olan yüksek kaliteli DirectX/2D işleme özelliğini bunlardan biri sunuyor. Buna ek olarak, Lync Server 2013 ve Windows cihazları için web kameraları, kulaklıklar ve Lync telefonları gibi en yeni USB 3.0 çevresel cihazlarının genel olarak yeniden yönlendirilmesi gibi birleşik haberleşme destekleri; bağlantı merkezi ajansları, tedarikçiler ve uzaktan çalışanlar için mükemmel bir çözüm.
 
Diğer yandan Mobil cihazlarda Windows uygulamalarının kullanıcı deneyimini geliştirmek için Citrix, HDX Mobile SDK'ye yeni bir güncelleme daha ekliyor. Mobil işletim sistemlerinin yeniden tasarlanması için gereken zamandan çok daha az bir sürede, geliştiriciler Windows uygulamalarını mobil uyumlu olacak ve GPS konumu bildirme, resim ve video çekme ve ekran döndürmeyi yeniden düzenlemeyi etkinleştiren özellikleri sağlayacak şekilde özelleştirebiliyor.
 
Yüksek Performanslı Depolama Sunmanın Maliyet Kısıtlamalarını Ortadan Kaldırıyor
 
 
Yıllardır VDI uygulamanın önündeki engellerden biri, depolama performansı darboğazı ile çözümlerle ilgili maliyetler ve karmaşıklık olmuştu. Sanal masaüstlerinin yüksek Saniyede Giriş/Çıkış Operasyonları (IOPS) gerekliliklerini belirlemek için, müşteriler pahalı Katı Hal Diskleri (SSD) ve üst uç depolama düzenleri uygulamak zorundaydı. En yeni sanal SAN ürünleri bile yeterli performans elde etmek için pahalı SSD'ler gerektiriyor. Citrix tedarik hizmetlerinde yapılan yeni geliştirmeler, XenApp ve XenDesktop'ın yaygın olarak uygulanan tek resim yönetimi özelliği; depolamaya yüzde 99 oranında IOPS yüklemesi sağlamak için varlık sunucuları ve RAM kullanıyor. Bu benzersiz başarı, SSD ve üst uç depolama düzenleri uygulamadan depolama performansı sorununu şık bir biçimde çözüyor.
 
Uygulamanın Windows'un En Son Sürümlerine Geçişini Kolaylaştırıyor
 
XenApp ve XenDesktop 7.6 Platinum sürümleri, Citrix AppDNA uygulama geçişi teknolojisinin tam gücünü içeriyor. Bazı yeni geliştirmeler arasında çoklu oluşum değerlendirme, birlikte çalışabilirliği test etme, uygulama bağımlılığı haritalama ve AppDNA'nın performansını ve doğruluğunu daha da arttıran grup ilke nesnesi (GPO) ayarları tespiti yer alıyor. Bu geliştirmelerle diğer uygulamalara pek çok bağımlılığı ve entegrasyonu bulunan uygulamalar bile değerlendirilebiliyor, iyileştirilebiliyor ve yeni ortamlara geçirilebiliyor. Müşterilerin Windows XP'nin kullanımdan kalkması ve Windows Server 2003'ün yakında kullanımdan kalkacak olmasıyla uğraştığı bugünlerde son derece önemli olan bu özelliği başka hiçbir sanallaştırma çözümü sunamıyor.
 
Onaylı IaaS Sağlayıcılarıyla Bulut Uygulamalarını Kolaylaştırıyor
 
XenDesktop programı için Citrix Ready IaaS Bulut özelliği, müşterilere mevcut bir bulut sağlayıcısının altyapısının XenApp/XenDesktop uygulamasına tam uyumlu olmasının gönül rahatlığını veriyor. Onaylı sağlayıcılarının giderek büyüyen listesi, coğrafi konum ve hizmet seviyesi söz konusu olduğunda müşterilere seçim olanağı sunuyor.
 
XenApp ve XenDesktop 7.6, Eylül 2014 tarihinde piyasada olacak.