Dünyanın en büyük dijital online telefon rehberi olan Truecaller ve istenmeyen numaralardan gelen kısa mesajları engelleyen Truemessenger uygulamaları güncellendi. Truecaller’ın 150 milyon kişilik kullanıcı tabanından alınan geri bildirimler sonucunda düzenlenen güncelleştirmeler ile her iki uygulama da daha önce sahip olmadıkları işlevler kazanıyorlar.
 
Truemessenger ile yanlış gönderilen SMS’leri geri alın
 
Yeni güncelleme ile yanlış numaraya gönderilen veya otomatik yazım düzeltme özellikleri nedeniyle kullanıcıyı zor durumda bırakabilecek kısa mesajların geri çağrılabilmesini sağlıyor. 
Kısa mesajların içine emojiler eklenebiliyor. Artık doğrudan kısa mesaj üzerinden kullanıcılar birbirlerine onlarca emoji gönderebilecekler. 
Truecaller 6.0 versiyonu ile Android’te
 
Truecaller yani 6.0 versiyonu ile artık gelen çağrıların hangi operatörden geldiğini, rehberde aradığınız numaraların da hangi operatöre bağlı olduğunu gösterebiliyor. 

Yeni güncelleme ile birlikte Truecaller, gelen çağrıların ayrıca hangi şehirden geldiğini de gösteriyor. Truecaller kişisel mahremiyet ilkeleri sebebiyle nokta atışı şeklinde bir lokasyon bilgisi sunmuyor. Yalnızca gelen aramanın hangi şehirden geldiği görülüyor. Böylece sahtekar ve dolandırıcıların önüne geçilmesi sağlanıyor. 

Güncelleme ayrıca Truecaller için bir de grafik arayüz teması içeriyor. Daha koyu renklerdeki zarif tasarımlı tema kullanıcıların gözünü daha az yoruyor. 
Uygulama güncellemeleri bugün itibariyle Google Play ve AppStore uygulama mağazalarından yapılabiliyor.