Apple’ın MFI programına dahil olan Veacon, ilgili aplikasyonu mobil cihazında bulunduran kişiler menziline girdiğinde kendileri ile otomatik olarak iletişime geçen bir iBeacon vericisi. Bankacılık sektörü, mobil ödeme sistemler, reklamcılık sektörü, sergi alanları, Veacon’ın değer kattığı alanlardan sadece birkaçı.

Ev gereçlerinden, yapı sektörüne kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, Valensas’ın ileri Veacon teknolojisine sade ve akıcı çizgileri ile hayat veriyor. Veacon’ın altıgen modülerliği, tasarımında öne çıkan üç boyutlu yanılsaması ve sunduğu ayırt edici bilişim teknolojisinden ilk faydalananlar arasında Akbank, Türk Hava Yolları gibi isimler var. 



Veacon cihazı ile donatılmış İstanbul’daki pilot Akbank ATM’leri menzillerine giren kullanıcılarını mobil cihazları üzerinden karşılayarak, herhangi bir kart kullanmadan sadece telefonlarını yaklaştırarak güvenli bir şekilde para çekmelerine olanak sağlıyor. Türk Hava Yolları’nın CIP Lounge’ında kullandığı Veacon’lar ile yolcusunu mobil cihazı üzerinden takip ederek onlar için ayırt edici hizmetler sunuyor. Perakende sektörü ise Veacon’lar üzerinden müşterilerinin mağaza içerisindeki hareketlerini ve hangi ürünlere ilgi gösterdiklerini takip edebiliyor, kendilerine anlık indirim ve fırsatları mobil cihazları üzerinden anlık sunarak rekabet anlamında bir adım öne çıkıyor. 

“Veacon’ın sunduğu sanal teknolojiyi ve Valensas’ın bu teknoloji için tasarladığı benzersiz kullanım senaryolarıyla yarattığı değeri endüstriyel tasarım üzerinden somutlaştırmak son derece ayırt edici bir deneyim oldu.” diyen Mete Mordağ tasarım süreci ile ilgili şunları ekliyor.  “Tasarımdaki ana temamız Veacon teknolojisinin doğduğu İTÜ Arı Teknokent’e bir gönderme yapmak amaçlı altıgenler oldu. Altıgen geometrilerin petrie-poligon özelliğini kullanarak, 3 eş paydaya ayrılmış üst yüzeyi ve yuvarlatılmış köşe detayları ile görsel anlamda eğik, yumuşak bir küp yanılsaması elde ettik. Elde ettiğimiz geometrik tema, cihazın yapılandırılmasında kullanılan ve iTunes’dan yüklenen programı ile arasında ikonik anlamda güçlü bir görsel bağ kurulmasında da yardımcı oldu.”