Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üç ilde yaptığı test sonuçlarına göre büyük rekabetin yaşandığı yarıştan birinci çıkmadı.

Çilem Kaya'nın Hürriyet'teki haberine göre 3G bağlantısı alanında kıyasıya mücadele eden mobil operatörlere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) kötü haber geldi. BTK, yaptığı ölçümler sonucunda “Kamuoyuna sunulan tanıtım ve reklam filmlerinde en iyisi biziz şeklinde kıyaslamalı ifadeler kullanılıyor. Ancak sonuçlar gösteriyor ki tüm parametrelerde birinci olan herhangi bir işletmeci söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.
BTK, Spektrum İzleme Dairesi Başkanlığı Ankara, Mersin ve Eskişehir’de 3G saha testleri yaptı. GSM operatörlerinin haberi olmaksızın yapılan testlerde çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Ses kalitesi, veri indirme ve kapsama alanları başlıkları altında üç alanda testler yapıldı. BTK, başta veri indirme hızları olmak üzere 3G saha ölçüm sonuçlarında, ölçüm yapılan esnadaki şebeke kullanım yoğunluğuna, zamana, yer ve ölçüm yöntemine bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğinin göz önünde bulundurulduğunu bildirdi. 
BTKA tarafından yapılan açıklamada, “Bu kapsamda herhangi bir işletmeci tarafından belirlenecek zaman aralığı, güzergâh ve ölçüm yöntemlerine göre yaptırılacak saha ölçüm sonuçlarının kıyaslanabilir olmayacağı değerlendirildiğin-den, kıyaslama içerecek saha testlerinin Kurumumuzca işletmecilere bildirilen güzergâhlar ve saha ölçüm kriterleri çerçevesinde yaptırılması ve kurum tarafından yapılan ölçüm sonuçlarının gerek görülmesi halinde kamuoyuyla paylaşılabilmesi hususuna karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.