Çıkaracağı 4 inçlik telefon için isim konusunda kararsız kalan Apple, yeni gelen sızıntılar göre yeni gözdesine bu sefer ‘SE’ adı verilecek.

İlk ortaya çıktığında “İPhone 6c” diye anılan telefondan, daha sonra ise “İPhone 7c” olarak bahsedilmişti. Bir süre sonra ise “İPhone 5se” adıyla geleceği bilgileri yayılmıştı.

Bir daha değişmez diye düşünülürken PhoneArena’dan gelen bilgiye göre bu 4 inçlik telefon bu sefer sadece “SE” şeklinde olacak. Teknik özellikleri birçok noktada netlik kazanan telefonun ismi şuan “SE” adıyla anılıyor.

iPhone SE’de tıpkı iPhone 6s’te olduğu gibi 12 megapiksel çözünürlüğünde kameranın yer alacağı söyleniyor. 400-500 dolar fiyat aralığında satışa sunulacak olan cihazın böylece 549 dolarlık iPhone 6s’ten az da olsa daha ucuz olacağı dile getiriliyor. Bir diğer yandan iPhone 5S’in fiyatının yüzde 50 oranında ucuzlayacağı ve 250 dolar seviyesine gerileceği de söylenenler arasında. Bu tahminlerin ne kadarının doğru olacağını 15 Mart’taki etkinlik bizlere gösterecek.