Bir günde 1 milyon satan PlayStation 4 (PS 4) Türkiye’de de daha ilk gününde tükendi. Önceki gece satışa sunulan PlayStation 4 için teknoloji marketlerinin önünde sabaha kadar uzun kuyruklar oluştu. Karlı havaya rağmen PlayStation 4 almak isteyen oyunseverler, saatlerce sıra bekledi.

Konu hakkında Twitter’dan açıklama yapan PlayStation Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, Türkiye’ye gönderilen PlayStation 4 stoklarının ilk günden tükendiğini açıkladı. Yiğit, “Bu yüksek talebi fabrikalarımız tam kapasiteyle aralıksız üretime devam etmekte. Ocak ayı itibariyle yeni stok raflarda olacak. Bugün alamayan oyuncu dostlarımız Ocak ayında PS4’lerine kavuşacaklar” dedi.

Özellikle İstanbul’daki teknoloji marketleri PlayStation 4 stoklarının 45 dakika içerisinde bittiğini açıkladı. Şu an piyasada talebe karşılık verecek kadar Playstation olmaması İstanbul’da teknoloji pasajı olarak bilinen Sirkeci Doğubank İş Hanı’nı da vurdu. Konsolun ucuz olduğunu düşünüp Doğubank’a gidenler 2400 TL gibi bir fiyatla karşılaşıyor.

PS 4'ÜN ÖZELLİKLERİ

Ağırlıklı olarak siyah tonlarının kullanıldığı konsolun ebatları 275 x 53 x 305mm olarak belirlendi. Konsolda 8 Jaguar çekirdeğine sahip AMD işlemci ve 1.84TFLOPS işlem gücüne sahip yeni nesil Radeon grafik birimi yer alacak. 8GB GDDR5 bellek, 2 USB 3.0 girişi, HDMI ve optik çıkış, 1 AUX girişi bulunan cihaz 500GB HDD’ye sahip.