Apple ile Samsung arasındaki akıllı telefon rekabetinde ‘5’ savaşları başlıyor. Geçen yıl tüketicilerin beğenisine sunulan iPhone 5S ve 5C’den sonra Samsung da ‘Galaxy S5’ ile akıllı telefon pazarındaki rekabetin dozunu arttırıyor. Ahmet Can'ın Hürriyet'teki haberine göre Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) ile tanıtılacak Samsung Galaxy S5’in yanı sıra HTC, Nokia, Sony ve LG başta olmak üzere birçok teknoloji devi yeni akıllı cihazlarını tüketicilerin beğenisine sunacak.



ZUCKERBERG KATILACAK

Bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne en iyi hazırlanan şirketlerden biri Samsung olması bekleniyor. Şirketin ürettiği ve amiral gemisi cihazı olan Samsung Galaxy S5’in ilk kez görücüye çıkacak. Ayrıca Samsung’un ürettiği akıllı saat modeli olan Galaxy Gear’ın yeni modelleri de tanıtılacak. HTC One ile geçen yıl önemli satış rakamlarına imza atan HTC ise yeni ‘One’ modelini ilk kez kullanıcılara sunacak. Su geçirmeyen akıllı telefonlarıyla ünlenen Sony, üst seviye akıllı telefon modelini Xperia Z2’yi sunması beklenirken, Nokia ise Android işletim sistemli ilk akıllı telefon modellerini fuarda tanıtacak. Buna ek olarak fuarda düzenlenecek oturumlarda ise WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın alan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’te bir konuşma gerçekleştirecek. İşte 2014 yılına damga vuracak teknolojilerin tanıtılacağı cihazlar...

Xperia Z2

Sony, kongrede yeni bir akıllı telefon tanıtacak.Paylaşılan bilgilere göre Xperia Z2 adındaki modelde 5.2 inçlik ekran, dört çekirdekli 2.5 GHz’lik işlemci 3 GB ram ve 20.7 megapiksellik kamera olması bekleniyor.

Galaxy S5

iPhone’un en büyük rakiple-rinden biri olan Samsung Galaxy serisinin yeni üyesi tanıtılacak. ‘Galaxy S5’ adında olması beklenen Samsung’un yeni akıllısı, önceki modellere göre daha ince olacak. Cihazın özellikleri arasında ise 5.2 inçlik ekran, 3 GB ram ve 16 megapiksellik kamera bulunması bekleniyor.

Galaxy Gear 2

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında akıllı saatle yer alan Samsung, Galaxy Gear modelini yenileyecek. İki yeni modelle kullanıcıların karşısına çıkması beklenen şirket, donanım olarak özellikleri arttırması ve Tizen adında yeni bir işletim sistemiyle sunulacağı öne sürülüyor.

Yeni ‘phablet’

‘ONE’ modeliyle geçen yıla damga vuran markalar arasında yer alan HTC, Barcelona’da yeni modellere imza atacak. Şirketin yeni HTC One modelini görücüye çıkarması beklenirken, HTC Desire 8 adındaki 5.5 inç ekrana sahip olan yeni akıllı telefonunda tüketicilerle buluşacağı öne sürülüyor.

Nokia Android ile geliyor

Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlarıyla yenilenen Nokia, Android işletim sistemli ilk telefonlarını Barselona’da tanıtacak. Android işletim sistemine özel uygulamalarında bulunacağı Nokia, yeni akıllı telefonlarıyla dikkat çekecek.