İnsansız tekniker robot platformundan otomatik karıştırıcılı tencereye kadar insan hayatını kolaylaştıracak 850 buluş İstanbul’da sergilenecek. 
Geçen yıl ilki düzenlenen İnovasyon Türkiye Fuarı 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında ikinci kez açılacak ve yüzlerce yenilikçi ürünü yatırımcı ve meraklılarıyla buluşturacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 500’e yakın KOBİ ve genç girişimci tarafından patenti alınmış 850 buluş sergilenecek. İnovasyon Fuarı’nı organize eden Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, Türk Patent Enstitüsü (TPE), TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı onaylı yeni buluşları, üretilmelerine katkı sağlamak amacıyla yatırımcılar için görücüye çıkaracaklarını söyledi. Çetin, “Fuarda savunma sanayii, tıp, bilişim teknolojisi, gıda sektörüyle ergonomik mutfak eşyalarına kadar çok farklı alanlarda patenti alınmış, kullanışlı ve şaşırtıcı icatlar sergilenecek. Bu yıl yapılacak fuar hem yatırımcılar hem de meraklıları için heyecan verici olacak.” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TPE ve TÜBİTAK’ın da desteklediği fuara geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılım olacağını kaydeden Mustafa İsmail Çetin, “Türkiye’de, firma ve kuruluşların kendi Ar-Ge veya Teknopark, Tekmer gibi teknoloji merkezlerinde büyük emeklerle araştırılmış, geliştirilmiş ürünler bulunuyor. Bunların bazısı ticarileşirken, bazıları ticari hayata kazandırılamıyor. Geçtiğimiz yıl bu fuar sayesinde 112 buluş yatırımcıyla yeni anlaşmalar imzalarken, 60 farklı buluş da üretime geçti.” bilgisi verdi.
Bu tip fuarların Avrupa ülkelerinde yıllardır yapıldığına dikkat çeken Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Çetin, ülkemizde ikinci kez düzenlenecek fuarın, bu yıl Almanya’da 66.sının yapılacağını vurguladı. Çetin, geçen yılki fuarı şirket sahibi ve CEO’su gibi 9 bin 826 profesyonelin ziyaret ettiğini kaydetti. Yeni buluşların sergileneceği fuarda kullanışlı ve şaşırtıcı icatlar görülebilecek.