Fatih RENÇBERLER / TEKNOLOJİGUNDEM.COM
Her yıl Şükran Günü'nden bir sonraki cuma (Christmas’dan bir önceki hafta) 'Black Friday' olarak adlandırılan Amerika'da en çok alışverişin yapıldığı gün için alışveriş tutkunları şimdiden sıraya girmeye başladı.
24 saat boyunca mağazaların %80'e varan indirimler yaptığı bu hareketli günde, izdihamların ardı arkası kesilmiyor. ABD'de mağaza ve dükkanlarda harcanan toplam paranın yüzde 10'nun harcanacağı Black Friday'in yine sıra dışı bir alışveriş çılgınlığına ev sahipliği yapması bekleniyor. Geçen sene yaşanan Black Friday'de tam olarak 59.1 Milyar dolarlık alışveriş hacmi oluştu.
Önceki senelerde Black Friday sabah 5-6 gibi başlardı ama artan talep üzerine bu sene daha da erkene aldılar. Bu sene bir çok mağaza aksam 8'de açılacağından, şükran yemeği yiyen Amerikalılar yemek sofrasından kalkar kalkmaz mağazalara akın edecekler.

Kara Cuma gününde her üründe inanılmaz indirimler oluyor ama en dikkat çekeni elektronik ürünlerde yapılan indirim. Tabi esas sürpriz ise hangi ürünlerin indirime gireceğinin son dakikaya kadar bilinmediği. Geçen senenin kataloglarına buradan bakarak indirim ürünleri ve oranları ile ilgili fikir edinebilirsiniz.

Peki diyelim ki bu Black Friday için ABD'de değilsiniz ve bu fırsatlardan yararlanamadınız
Üzülmeyin! Amerikalı’lar bunu da düşünmüş. İsterseniz yurt dışından gönderim yapan online e-ticaret sitelerinden alışveriş yapabilir veya Amerikalıların adına Cyber Monday dedikleri özel bir gün daha var, bu günden faydalanabilirsiniz. Black Friday Cuma ve takip eden haftasonunda alışveriş yapamayanlar için Pazartesi günü yine inanılmaz indirimler ile alışverişinizi internet üzerinden yapabilirsiniz. Cyber Monday, hakkında detaylı bilgiye ve bu sene yapılan kampanya tekliflerine , bu linkten ulaşabilirsiniz.