ABD'nin telekomünikasyon konusundaki üst düzey düzenleyici otoritesi Federal iletişim komisyonu ( FCC ) genişbant aş erişimi konusunda piyasa gücünün bir kaç elde toplandığının tespit edilmesi halinde devletin bu duruma müdahalesinin yerinde bir karar olabileceğini söyledi.
FCC'nin başkanı Tom Wheeler konuya ilişkin açıklamasında iletişim konusunda kamu faydasının gözetilmesinin hayati önemde olduğunu ve FCC'nin genişbant ağ erişimleri üzerinde gözetim ve müdahale yetkisini operatörlerin kabul edilemez hareketlerine karşı kullanacağını belirtti.
AT&T tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada hizmetlerine erişen şirketlerin kendi tüketicilerini ücretlendirmelerine izin verileceği ve bunun tüketicilere getirilmiş bir yükümlülük sayılmayacağı dile getirilmişti. Bunun bir kaç gün sonrasında konuşan Wheeler, bu durumun rekabete aykırı olduğunun ya da tüketicilerin internet erişimlerine engel teşkil ettiğinin kanıtlanması halinde uluslararası CES anlaşması gereğince bu duruma FCC'nin müdahale edebileceğini söyledi.