ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, yapay zekâ şirketlerinin güvenlik testi sonuçlarını hükümete bildirmesini gerektiren yeni uygulamayı yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor.

Beyaz Saray Yapay Zekâ Konseyi, yapay zekâdan kaynaklanan risklerin önlenmesine ilişkin Biden'ın 3 ay önce imzaladığı kararname kapsamında yapılan değişiklikleri değerlendirmek üzere toplanacak.

Beyaz Saray'ın yapay zekâ özel danışmanı Ben Buchanan, yaptığı açıklamada, hükümetin yapay zekâ sistemlerinin halka sunulmadan önce güvenli olup olmadığını bilmek istediğini ve Biden'ın da şirketlerin bu kuralı karşılaması gerektiği konusunda net olduğunu belirtti.

Buchanan, yapay zekânın potansiyelinin farkında olduklarını kaydederek, düzenleyici birimlerin bu teknolojiyi yönetmesi konusunda emin olmaya çalıştıklarını ifade etti.

ABD'de yalnızca yazılım şirketlerinin bazı güvenlik testleri yapması gerekirken, halihazırda şirketlerin böyle bir zorunluluğu bulunmuyor.

ABD yönetimi, yapay zekâdan kaynaklanan riskleri önlemeyi amaçlayan kapsamlı bir kararname çıkarmış, yapay zekâ güvenliği için yeni standartlar getirmişti.

Kararname kapsamında, kurumların güvenlik testleri için standartlar belirlemesi ve siber güvenlik risklerini ele alması gerekiyor.

Kişilerin dolandırıcılıktan korunması amacıyla yapay zekâyla oluşturulan içeriğin tespit edilmesi ve doğrulanması için yeni kurallar getiriliyor.

Bu kapsamda, yazılımlardaki güvenlik açıklarını bulmak ve düzeltmek için gelişmiş bir siber güvenlik programının oluşturulması da hedefleniyor.

Yapay zekada Z kuşağı şaşırttı

 

Yapay zeka, insanların seviyesine ulaşır mı?" sorusuna Meta’dan cevap

 

IMF'den yapay zeka tahmini: İşlerin yüzde 40'ını etkileyecek!

 

Elon Musk: Yapay zeka hepimizi öldürecek!