TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Bir Çinli hacker, ABD Personel Ofisi (OPM) veri ihlallerine bağlı kötü amaçlı yazılım içeren malware ile Amerikalı şirketlere siber saldırı düzenleme suçlamalarıyla Los Angeles'ta tutuklandı.

BBC ve Gizmodo’da yer alan haberlere göre 36 yaşındaki Yu Pingan Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda seyahat ederken yakalandı. "GoldSun" takma adını kullanan Yu, bilgisayar dolandırıcılığı, kötüye kullanım yasası ihlali ve ABD’li şirketleri dolandırıp komplo kurmakla suçlanıyor.

Yu hakkında ABD Kaliforniya Güney Bölgesi Mahkemesi’nde 21 Ağustos’ta açılan davaya göre, Çinli hackerın ismi verilmeyen  dört  ABD’li şirkete siber saldırı düzenlediği, Çin’de yaşayan ikisi hacker dört kişiyle de işbirliği yaptığı tespit edildi.  FBI’ın Çin’deki işbirlikçilerin kimliklerini tespit ettiği öğrenildi.

Çin, siber saldırıyla ilgili tüm iddiaları reddetti. Çin Dışişleri Bakanı, iki yıl önce yaptığı bir konuşmada, "Çin hükümeti, her türlü siber saldırıya karşı kesin önlemler aldı. Çin'e karşı yapılan asılsız iddialara karşı çıkıyoruz" demişti