Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), aboneliğin feshi ve iptali sonrası düzenlenen faturalar için abonelerin bilgilendirilmesini içeren bir taslak metin hazırladı. Söz konusu metinde fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren abonelerle işletmeler, istedikleri taktirde borç ve alacaklarını altı ay boyunca sorgulayabilecekler.
Taslak yönetmeliğe dönüştüğünde, fatura üst sınırı uygulamasından yararlanan abonelerden telekomünikasyon şirketleri, fatura sorgulamalarında ekstra ücret talep edemeyecek ve tüm abonelere güncel fatura tutarlarının ücretsiz olarak sorgulanması imkânını sağlamakla yükümlü olacaklar.
Taslağın öngördüğü bir yenilik de telekomünikasyon firmaları tarafından aboneye yapılması gereken son uyarının on beş gün önceden açıklayıcı bir şekilde yazılı olarak yapılması... BTK, komuoyunun görüş ve önerilerini almak için hazırladığı taslak metnini http://www.tk.gov.tr adresinden yayınladı. İşte sitede 30 gün süreyle yayınlanacak taslak metindeki o maddeler:
1. Abonelerin kişisel verilerinin korunması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması sonrasında;
a) Fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren aboneler dahil olmak üzere işletmeciler tarafından abonelere bayilerden borç ve alacaklarını sorgulama imkânı sağlanır.
b) Fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren abonelere işletmecilerin internet siteleri üzerinden borç ve alacaklarını altı ay süre ile sorgulama imkânı sağlanır.
2. Fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren abonelere gönderilecek faturanın geç ödenmesi durumunda tahsilatı, işletilecek gecikme faizi ile birlikte yapılır. 
3. Elektronik haberleşme sektöründe işletmeciler tarafından aboneye yapılması gereken son uyarının aşağıdaki hususlara uygun olarak gerçekleştirilmesi sağlanır.
a) İşletmeciler tarafından ödenmemiş fatura borçları sebebiyle aboneler hakkında yasal takip başlatılması öncesinde yapılacak son uyarı “yazılı şekilde” yapılır.
b) İşletmeciler tarafından ödenmemiş fatura borçları sebebiyle aboneler hakkında yasal takip başlatılması öncesinde yapılacak son uyarıda, aboneye borcunu ifa edebilmesi için asgari on beş gün süre tanınması ve yazılı uyarının aboneye tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içerisinde borcun ödenmemesi halinde yasal yollara başvurulacağı uyarı metninde açıkça belirtilir. 
4. 07/05/2012 tarih ve  2012/DK-14/196 sayılı Kurul Kararı ile onaylanan Fatura Üst Sınırı Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar başlıklı düzenlemenin “Fatura üst sınırı uygulamasından yararlanan abonelere, fatura tutarlarının ücretsiz olarak sorgulanması imkânı sağlanır” hükmünü içeren ‘Hizmetin Sunumu’ başlıklı 6'ncı maddesinin beşinci fıkrasının “Tüm abonelere, güncel fatura tutarlarının ücretsiz olarak sorgulanması imkânı sağlanır” şeklinde değiştirilmesi,
5. İşbu Kurul Kararında yer alan yükümlülüklerin işletmeciler tarafından yerine getirilebilmesini teminen işletmecilere iki ay süre verilmesi.