Depolama ürünleri alanının önde gelen üreticilerinden ADATA, bu kez farklı bir ürünü pazara sundu. Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların kullanımı artıkça, daha çok sayıda kullanıcının yedek enerji sağlayan ürünlere (powerbank) gereksinimi artıyor. Bu alanda marka ve model sayısı sürekli çoğalıyor. ADATA da bu markalar arasında yerini aldı.
ADATA’nın diğer ürünlerinde olduğu gibi powerbank modellerinde de güvenlik ve kalite kadar tasarım da önplanda tutuluyor. Hem tasarımı, hem renkleri, hem de güçlü pil özellikleri ile dikkat çeken ADATA PC500 model porwerbank, özellikle kadınların beğeneceği şekilde tasarlanmış.
 
Renkli ve desenli dış kaplaması ile modaya uygun bir tarz yakalayan ürün, küçük boyutuyla çantada rahat taşınabiliyor. Böylece ihtiyaç olduğunda her zaman yedek enerji sağlıyor. Kendine özel dayanıklı ve güzel görünümlü bir taşıma çantası da olan ADATA PC500’ün önemli bir aksesuarı da 80 cm uzunluğundaki USB kablosu. Bu sayede çanta içinde taşınırken de telefonları şarj etmek mümkün oluyor; kablo kısalığı sorunu ortadan kalkıyor.
 
Güçlü pil, LED gösterge…
 
ADATA PC500, sadece şık tasarıma sahip değil, aynı zamanda 5000mAh gücünde pili bulunuyor. Bu sayede iPhone 5S’i 2.5 kez tam şarj edebiliyor. Üzerindeki LED güç göstergesi sayesinde düğmeye basarak kalan güç seviyesini görmek mümkün. Ayrıca cihazla şarj bağlantısı kesildiğinde ya da cihaz tamamen şarj olduğunda 10 saniye sonra otomatik olarak kapanan ADATA PC500, bu sayede enerji tasarrufu da sağlıyor.
Mikro USB destekli hemen her mobil cihaz ile uyumlu olan ürün, en yüksek güvenliği de ihmal etmemiş. Voltaj/akım koruması, kısa devre koruması, aşırı şarj/deşarj koruması dahil altı kat koruma özeliğine sahip olan ADATA PC500, gerekli tüm güvenlik sertifikalarına sahip.
ADATA’nın Türkiye distribütörü DataStar, ADATA powerbank’ları önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satışa sunmayı planlıyor.
 
ADATA PC500 Powerbank
 
-              Yeniden şarj edilebilir Li-polimer pil,
-              5000mAh gücünde,
-              Pembe ve mavi kasa rengi seçeneklerine sahip,
-              5V 1.0A Mikro USB giriş gücü,
-              5V 2.1A çıkış gücü,
-              88 x 83 x 15 mm boyutlarında,
-              130 gr ağırlığında.