Adobe tarafından geliştirilen Flash Player her ne kadar internetteki hayatımızın büyük parçalarından bir tanesi olsa da, pek çok bilişim uzmanı, eklentinin artık geliştirilmemesi gerektiğini savunuyor. Zira her yeni sürümle birlikte gelen performans sıkıntıları ve aynı zamanda güvenlik açıkları maalesef kullanıcıları tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramıyor.

Gerçekleştirilen son resmi açıklama ise bunun adeta bir kanıtı diyebiliriz. Zira Adobe Flash Player'ın en son sürümü olan 19.0.0.207 de dahil olmak üzere bir kaç eski sürümde farkedilen bir güvenlik açığı, izinsiz kişilerin kullanıcıların bilgisayarlarını kolayca kontrol etmelerine yardımcı oluyor ve bu nedenle kullanıcıların kişisel gizlilikleriyle güvenlikleri tehlikeye atılabiliyor.

Varolan bu çok kritik açığın 19 Ekim 2015'te yayınlanacak olan yeni bir sürümle giderileceği belirtiliyor ancak şimdiye dek PC'lerinde Flash Player kullananlar arasında çoktan zarar görmüş olanlar da olabilir. Açığın kapanmasına henüz 3 gün olması ise maalesef tek çözümün Adobe Flash Player'ı bilgisayarlardan kaldırmak olduğunu gösteriyor. Özellikle de PC'lerindeki hassas verileri korumak isteyenler Adobe Flash Player'ı geçici olarak silerek tehdidi bertaraf edebilirler.

Adobe Flash Player'ı kaldırmak için aşağıdaki uygulamadan faydalanabilirsiniz:

Adobe Flash Player Uninstaller