Kablosuz ağ teknolojileri alanında Türk mühendisliğinin gücünü Avrupa’ya taşıyan AirTies, geniş bant internet teknolojileri alanında ürün ve çözüm geliştiren şirketlerin katıldığı ve aralarında uluslararası teknoloji devlerinin de yer aldığı Broadband World Forum 2013’e (Dünya Genişbant Forumu) katıldı. AirTies, 22-24 Ekim tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen Dünya Genişbant Forumu’nda, televizyon ve tabletlere aynı anda 4 HD ve 4 SD kablosuz video aktarımı yapan en son kablosuz ağ teknolojilerini tanıttı.
 
“Ev içi video keyfinde yeni bir deneyim!”
AirTies’ın Dünya Genişbant Forumu’nda tanıtımını yaptığı ürünlerinden biri de Air 4641 oldu. AirTies mühendisleri tarafından geliştirilen ve %100 Türk yazılım teknolojisini taşıyan Air 4641, IPTV üzerinden gelen HD yayınların ev içinde farklı ekranlar tarafından kablosuz olarak görüntülenmesine olanak sağlayan bir kablosuz erişim noktası…
Air 4641 sayesinde kullanıcılar IPTV yayınını izleyebilmek için modem ile settop box cihazı arasına kablo çekmek zorunda kalmıyor. Aynı anda 4 farklı ekrana kablosuz HD video aktarımı gerçekleştiren cihaz, 600 Mbps hız kapasitesiyle videonun kesintiye ve kayba uğramandan istenilen ekranda görüntülenmesini sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar ev içerisinde kablo karmaşasından, operatörler ise kurulum ve kablolama için eve teknisyen gönderme maliyetinden kurtuluyor. 5 GHz frekansı üzerinde çalışan cihazda, akıllı frekans seçme özelliği de bulunuyor. Böylece kablosuz iletimin sağlandığı frekansta, başka cihazlar nedeniyle yavaşlama yaşanması önlenmiş oluyor ve yayın kalitesi bozulmuyor.
 
“Air 4641 Broadband Infovision Award 2013’te finalde yarıştı!”
AirTies, Air 4641 ile genişbant internet sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul edilen Broadband Infovision Award 2013’te elemeleri geçerek Broadband Home Award kategorisinde finale katılmıştı. Broadband Infovision Award’a, her sene geniş bant internet teknolojileri alanında ürün ve çözüm geliştiren ve aralarında uluslararası teknoloji devlerinin de yer aldığı şirketler katılıyor.