Ünlü Amerikan markası Guess de bu doğrultuda en çok satan modelini teknolojiyle buluşturdu. Martain Watches adlı yazılım şirketiyle işbirliği yapan Guess,  saat kasasında değişik yapmadan akıllı saat teknolojisini en çok satan modeli Rigor’a ekledi. Dünyada 5 ülkede eş zamanlı olarak piyasaya çıkan Guess Connect Türkiye’de de ilk etapta 15 mağazada satılacak. Kadın modellerinin fiyatı 1799 lira, erkek modellerinin fiyatı ise 1899 lira.
Guess’in Türkiye temsilcisi Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ve Guess’in Uygulamalar Koordinatörü David Castle dün Guess Connect’i anlattı.  Ramazan Kaya, Guess’in “akıllı saati”nin diğer markalardan en büyük farkının modaya uygun ve şık olması olduğunun altını çizerek, “Bu saatle arama yapabiliyor, konuşabiliyorsunuz. Mesajlaşma ve selfie’den de kaliteli fotoğraf çekimi yapabiliyorsunuz” dedi.  Kaya, 2025 yılında “giyilebilir teknoloji” pazarının 70 milyar dolarlık bir hacme sahip olması beklendiğini hatırlatırken, lüks markaların da bu dönüşüme ayak uydurduklarını söyledi.  Kaya, Guess’in Apple Watch ve Samsung’a rakip olmadığını Guess’in bir moda markası olarak modaya teknolojiyi ekleyerek farklılık yakaladığını anlattı.

2015’TE CİROLAR DÜŞTÜ

Kaya, 2015’i değerlendirdiği toplantıda, hem Türkiye’de hem de dünyada saat markaları için 2015’in zor bir yıl olduğunu ve satışların düştüğünü aktardı. 2014 yılında dünya saat sektörünün büyüklüğü 43 milyar dolardı. Türkiye’de ise büyüklük 280 milyon dolarken, 2015 yılında Türkiye’de bu rakam 193 milyon dolara düştü. İsviçre’de de son 2 yılın üst üste kayıp yılı olarak göründüğünü anlatan Kaya, “Dünyada da Türkiye’de de sıkıntı var. Çin ve Uzakdoğu’da yaşananlar tüm dünyayı etkiledi. Rusya ve Ukrayna da darbe yedi" dedi.
 Rusya kriznin etkilerini de hissedeceklerini söyleyen Kaya, “Özellikle Güney sahillerindeki satışlarımızda düşüş bekliyoruz” dedi.