Akıllı telefonunuz ile bilgisayarınızı yerinizden kalkmadan nasıl kullanabilirsiniz? Mobil cihazlar için geliştirilen binlerce uygulamanın arasında bu işlem için geliştirilen onlarca uygulama ile bu işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda size Gomplayer ve Remote X ygulamalarından bahsedeceğiz. 

Bilgisayarlara kurulan bir program olan Gomplayer kendisi için bir uzaktan kumanda yapmış. Aşağıdaki linkten girerek bilgisayara bağlanmak için gerekli olan uygulamasını (server) ve cihazınıza kuracağınız uygulamayı (android ve iOS ikisi içinde mevcut) indirebilirsiniz. Bu uygulamayı sadece Gomplayer’da kullanabilirsiniz.
 
GOM Player Uzaktan Kumanda için tıklayın.
 
2. SEÇENEK REMOTE X
Bilgisayarın diğer özelliklerini de kullanmak istiyorsanız Remote X ve Remote Mouse uygulamaları gibi birçok uygulama mevcut ancak Remote X en iyileri arasında yer alıyor.
Gelin isterseniz Remote X nasıl kullanılıyor adım adım uygulayalım.
 
Remote X ile bilgisayarın genel özelliklerini (System), Aimp2, Choco Player, Daum Pot Player, Foobar, GomAudio, GomPlayer,iTunes, KM Player, Media Player Classic, Power DVD, Power Point, TOK Player, VLC, Winamp, Windows Media Center, Windows Media Player, XBMC gibi 18 adet programı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca kendinizde yeni programlar ekleyebilirsiniz.
Remote X in serverını ve cihaz uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. 

Remote X  iOS için indir
Remote X Android için indir
Remote Mouse için Tıklayın.
 
Remote X i ilk açtığınızda sizi bu ekran karşılıyor.


 
Soldaki ok işatinden tutup sağa doğru çektiğinizde kontrol edebileceğiniz programların listesi sizi karşılıyor.
 


Sağdaki ok işaretinden çektiğinizde bilgisayarda kontrol edebileceğiniz birkaç kısayol karşınıza çıkıyor. Tabi bu kısayollar Remote X’ in ücretli sürümünü aldığınızda artıyor.

 

Alttaki ok işaretinden tutup çektiğinizde aşağıdaki resimde gördüğünüz menü karşınıza çıkıyor.
Bu menünün herşeyini ücretsiz sürümde kullanamıyorsunuz.
 


Kırmızı ile işaretlediğim tuşa bastığınızda dokunmatik bir fareniz oluyor. Laptop bilgisayarınızdaki touchpad ile aynı görevi yapıyor. Ve size de bu rahatlığın keyfini çıkarmak kalıyor.

video##1545##player

Önemli not: Bilgisayarın wi-fi bağlantısı iki cihazla bağlantı kurduğundan (modem ve akıllı telefonunuz) bilgisayar performansında nadiren bir düşme hissedebiliyorsunuz. Ağır grafik içeren oyunlarda biraz yaşadım sıkıntıyı ama onun haricinde bir sorun yok. Oyun oynarkende arkaplan uygulamalarından kapatın bilgisayarda çalışan server uygulamasını o zaman kasma olmuyor.
http://nasilyapalim.com/6187.htmlKaynak - Nasılyapalım