Alcatel, IFA 2015 fuarında yaptığı açıklamayla "Go" ürün ailesini görücüye çıkardı. Firma, aktif kullanıcılara yönelik olarak hazırladığı Go Watch isimli saati ve Go Play isimli telefonunun detaylarını paylaştı.
 
Go Play akıllı telefon
Go Play, suya ve toza karşı dayanıklı bir telefon. İstenirse su altında dahi fotoğraf çekebileceksiniz. Ayrıca düşmelere karşı da oldukça dayanıklı bir tasarımla geliyor. Telefonun içinde milyonlarca kullanıcının dikkatini çekebilecek Periscope, Vine ve Zello gibi uygulamalar da ön yüklü olarak geliyor.
 
- Telefon, 5 inç, 720p TFT ekrana sahip.
- Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle geliyor.
- 4 çekirdekli 1.2GHz değerde Snapdragon 410 işlemciye sahip.
- 8GB dahili hafızası (4GB'ı kullanılabilir) + microSD kart desteği sunuyor.
- 1GB RAM değeri var.
- Arkada 8, önde de 5MP kameraya sahip ve iki kamera da 1080p 30FPS video kayıt yapabiliyor.
- 2500mAh pili bulunan telefonda FM radyo da bulunuyor.
 
Baktığımızda telefonun özelliklerinin giriş seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak uygun bir fiyatı olursa, özellikle mesajlaşmak ve internette gezinmek isteyen teknolojiseverler için güzel bir seçenek olabilir.
 
Go Watch'a akıllı saat
Bu ürün de tıpkı Go Play gibi su, toz ve düşmelere karşı dayanıklı bir cihaz. Bu saatte Android Wear değil, kendine has bir işletim sistemi kullanılıyor. En güzel tarafı ise, bu sistem sayesinde saatin Android ve iOS cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor olması. Mesajlar, arama bildirimleri ve daha birçok detayı böylelikle takip edebilirsiniz.
Ayrıca saatin çerçevesi ve kayışı isteğe göre değiştirilebiliyor, farklı seçenekler mevcut. Saatin üzerindeki Go tuşu da yaptığınız aktivitelerin ardından tuttuğu verileri sosyal medyada paylaşmanıza yardımcı oluyor.
1.22 inç LCD IPS, 240x240 çözünürlüklü ekranı bulunan saat, 180MHz Cortex-M4 tabanlı bir işlemciye, 225mAh pile sahip. Saati bir saatte şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca saat, en az Android 4.3'lü ve en az iOS 7'li cihazlarla uyumlu çalışabiliyor.