Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club Buluşmaları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Sosyal İnovasyon Zirvesi" ile devam etti.
Toplantı kapsamında, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'in moderatörlüğünde düzenlenen "Sosyal İnovasyon Zirvesi 2014" panelinde Ali Ülker, şirket adına da önemli açıklamalarda bulundu…

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, şirketlerin inovasyon çalışmalarının kendi alanları dahilinde olup olmaması gerektiğine yönelik bir soruya şu cevabı verdi:

"Şirketlerin kendi alanlarında toplumsal olaylara duyarlı olması gerekiyor. Gıdada dünyadaki trend yaşam tarzına paralel olarak değişti. Artık her yere arabayla gidiliyor, masa başında çalışıyoruz, daha az hareket ediyoruz. Bu yüzden kilo yönetim problemleri ve obezite problemleri ortaya çıktı.

Biz, sosyal sorumluluk projesi olarak bunu benimsedik. 'Yeni nesillerde spor alışkanlığını devam ettirelim' dedik. Bununla ilgili futbol köyleri, basketbol şenlikleriyle gençlere spor alışkanlığını aşılamayı amaçlıyoruz. Ayrıca, bazı yiyecek ürünlerinde tuzu azalttığınızda yenecek hali kalmıyor. Biz de bunun gibi ‘muzur’ maddeleri nelerle ikame edebileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Mesela bisküvideki şeker ve yağ miktarını nasıl düşürebiliriz diye sosyal sorumluluk konusunda çalışmalar yapıyoruz.

Türkiyede inovasyona önem veriliyor fakat başarı elde etmekte yüzdesel olarak geride kalıyoruz. Yeteri kadar kaynak ayırmıyoruz ve de sabırsız bir toplumuz. Bir projeye başlarken ticarileştirilebilme imkanının tespit edilmesi gerekiyor yoksa sadece proje olarak raflarda yerini alıyor."

Öte yandan Ülker, şirketin yeni satın almalarıyla ilgili olarak da, ''Türkiye’nin gururu olan yeni satın almaları son 2 satın almada örneğinde olduğu gibi, Twitter ekibimizle yapıyoruz. Bunu ilk elden sosyal medya ekibimizle yapmak, sesimizin daha fazla duyulmasını sağlıyor.'' dedi.