Bilgi sahibi kişilerin verdiği rapora göre dünyaca ünlü perakende devi Amazon.com Inc., Orta Doğu bölgesine açılma planları kapsamında Dubai menşeli online alışveriş sitesi Souq.com'a teklifte bulunacak.

Souq.com'dan en azından yüzde 30 oranında hisse almak isteyen Amazon, bilindiği gibi dünyanın her bölgesinde yoğun ilgi gören bir şirket fakat Orta Doğu'da bugüne kadar istediği yaygınlığı elde edemedi. Souq.com içinse ilgi bir hayli yüksek ve teklifler değerlendirilecek olsa da, şirketin en azından 1.2 milyar dolar değerinde olduğu söyleniyor. Şimdiye kadar henüz son bir karar verilmedi ve Souq.com farklı teklif yapanlarla da görüşmelerini sürdürüyor.

Ne Souq.com, ne de Amazon sözcüleri konuya dair bir açıklama yapmazken, bilindiği gibi Souq.com geride bıraktığımız Eylül ayında firmaya gelecek teklifleri alması adına Goldman Sachs Group Inc. şirketini görevlendirmişti.

Daha önce de benzer yatırımlar yapan Amazon da hâliyle Souq.com'un taliplerinden birisi. Özellikle Orta Doğu'daki ekonomik büyüme ve yükselen nüfus oranı göz önüne alındığında, buranın firma için ciddi bir pazar olduğu aşikar.