Dünyanın en büyük internet perakendecisi Amazon, teknoloji dünyasındaki varlığını yeni alanlarda sürdürmeye kararlı görünüyor. Neowin.net sitesinin haberine göre, Amazon şirketi kendi bilgisayar oyununu geliştirmek için hazırlıklara başlamış durumda. Şirketin oyun projesi için geliştirici işe alımına çıktığı verilen bilgiler arasında.
 
Oyun projesi için işe alımlar başladı
Gelen bilgiler oyun konusunda oldukça istekli olan şirketin Gamasutra sitesinde 25 ayrı pozisyon için işe alım ilanı verdiği yönünde. Şirketin hali hazırda var olan geliştirici kadrosunda da daha önce BioShock, Portal, World of Warcraft, Half-Life 2, Left 4 Dead, ve Dota 2 gibi birçok başarılı oyunun geliştirici ekibinde yer almış isimlerin bulunduğu belirtiliyor. Oyun projesinin içeriği hakkında her hangi bir detay bulunmuyor.
 
Amazon teknoloji dünyasına açılımı
Amazon'un internet perakendeciliğinden teknoloji dünyasına açılımı aslında yeni değil. Ülkemizde pek yaygın olmasa da, şirketin elektronik alanında birçok üretimi bulunuyor. E-kitap okuyucusu Kindle serisi ile büyük satışlara ulaşan Amazon, ardından geliştirdiği Kindle tabletler ile Birleşik Devletler'de belli bir pazar payına ulaşmayı başardı. Mobil cihazlarında kendi modifiye ettiği Android tabanlı özel bir işletim sistemi kullanan şirketin akıllı telefonu da bulunuyor.