ABD’deki Kovid-19 vakalarında yaşanan yoğun artış nedeniyle Apple’ın Kaliforniya’daki mağazalarını kapatma kararı aldığını duyuruldu. Kararın uzun sürmeyeceğini ve kapatılan mağazaların en kısa sürede yeniden açılacağını belirten Apple’dan sonra, benzer bir hamle Amazon kanadından geldi. ABD’li e-ticaret devi, New Jersey eyaletinde bulunan deposunu geçici olarak kapattığını duyurdu.

Pozitif vakaların şirket içinde arttığını söyleyen Amazon, New Jersey’deki deposunu kapalı tutacak

Amazon’un deposunu kapatmasının tek sebebi ABD’deki Kovid-19 vakalarının halk arasındaki artışı değil. Amazon’un deposunu kapatma kararında, pozitif vakaların şirket çalışanları arasındaki artışının önemli rol oynadığı belirtiliyor. Öyle ki Amazon, ekim ayından bu yana toplam 20.000 çalışanının Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Bu sebepten mütevellit vakanın çalışanları arasında daha fazla yayılmasının önüne geçmek isteyen şirket, New Jersey’in Robbinsville bölgesindeki deposunu kapattığını duyurdu. Business Insider’a açıklama yapan bir Amazon sözcüsü, deposundaki çalışanlar arasında yapılan testler sonucunda pozitif vakalarda artış tespit ettiklerini ve daha fazla yayılmasını önlemek maksadıyla da depoyu kapattıklarını vurguladı.

Açıklamasında deponun 26 Aralık’a kadar kapalı kalacağını ve sonrasında yeniden faaliyetlerine başlayacağını ifade eden sözcü, “Şirket içi Kovid-19 test programımız aracılığıyla, New Jersey’in kuzeyindeki PNE5 tesisimizde asemptomatik pozitif vakaların sayısında bir artış tespit ettik. Ve bölgeyi ihtiyat nedeniyle proaktif olarak 26 Aralık’a kadar kapattık.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarına evden devam edecek olan çalışanlarının maaş ödemelerini eksiksiz bir biçimde yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Amazon sözcüsü, kapatılan depodaki toplam vaka oranının yüzde kaç olduğuna dairse herhangi bir bilgi vermedi.

Siber savaş kapıda!

 

Huawei Fransa’da telekomünikasyon fabrikası kuruyor