Dünyanın en büyük bulut bilişim birimine sahip olan ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon.com, yapay zekâ girişim şirketi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını duyurarak yapay zekâ alanında önemli ilerleme kaydeden rakipleri Microsoft ve Google'ın meydan okumalarına karşı adım attı.

Anlaşma kapsamında, Amazon'un çalışanları ve bulut bilişim müşterileri, Anthropic'in teknolojisine erken erişim hakkı kazanacaklar ve bu teknolojiyi kendi işlerinde kullanabilecekler. San Francisco merkezli Anthropic, gelecekteki yapay zekâ modellerini Amazon'dan satın alacağı büyük miktardaki özel mikro çiplerde denemek de dahil olmak üzere, öncelikli olarak Amazon'un bulut hizmetlerine bağlı kalmayı taahhüt etti.

Amazon'un bulut bölümünün ve Anthropic'in CEO'ları ortak söyleşilerinde, nakit olarak yapılacak yatırımın ilk bölümünün 1.25 milyar dolar büyüklükte olacağını ve her iki tarafın da Amazon tarafından 2.75 milyar dolar daha kaynak sağlama yetkisine sahip olduğunu açıkladılar. CEO'lar Amazon'un Anthropic'in ne kadarına sahip olacağını ya da girişimin en son 4 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilen güncel değerlemesini açıklamadılar. Amazon, Anthropic'te yönetim kurulu koltuğu elde etmeyeceğini, sadece azınlık hisselerine sahip olacağını belirtti.

Amazon 3. çeyrekte Apple'ı geride bıraktı

 

Apple ve Amazon toplamda 194 milyon euro ceza yedi

 

Amazon'a dava: Milyonlarca kullanıcı kandırılarak kaydedildi!