The Wall Street Journal’ın (WSJ) yeni bir haberine göre Amazon, Kanada merkezli akıllı termostat üreticisi Ecobee’ye cihazlarındaki verileri paylaşması için baskı uyguluyor ve bu hedefe ulaşmak için her türlü stratejiyi deniyor. Rapora göre Amazon‘un, müşterilerin kullanmadığı zamanlarda bile Alexa ile çalışabilen cihazlardan veri istediği iddia ediliyor. Ecobee, Amazon’un isteklerini yerine getirmedi. Ecobee, bu taleplere uymanın müşteri mahremiyetini ihlal edeceğinden korkarak, verileri Amazon ile paylaşmayı reddetti. Şirket ayrıca, Amazon’un elde edeceği veriler ile daha iyi akıllı termostatlar geliştirerek kendilerine rakip olmasından endişeleniyor. Geçen yıl Amazon’un, Amazon Basics markasını kullanarak rakip ürünler geliştirmek için üçüncü taraf satıcı verilerini kullandığı ortaya çıktı.

Ecobee‘nin yanı sıra, Amazon başka cihaz üreticilerinden de veri paylaşmasını istedi. İstediği veriler arasında, ev sıcaklığı ve evdeki hangi kapıların kilitli ya da açık olduğu yer alıyor. Bu durumlarla ilgili Amazon’un sözcüsü Jack Evans, WSJ‘ye, şirketin proaktif durum verilerini yalnızca “müşteri deneyimini iyileştirmek ve daha iyi önerilerde bulunmak” için kullandığını söyledi. Evans, müşterilerin Amazon hesaplarını bu cihazlara bağladıklarında, verilerinin paylaşılacağı konusunda bilgilendirildiklerini belirtti.


WSJ’nin raporuna göre, iki şirketin hâlâ pazarlık halinde olduğu belirtiliyor. Ecobee verilerini Amazon ile paylaşmaması halinde, ürünlerini Amazon’un sitesinde satamayacak. Ayrıca Amazon, Ecobee‘den verileri alamazsa cihazlardaki Alexa sertifikasını kaldırmak gibi bir eylemde bulunacağını belirtti.

Google Earth artık dünyanın 37 yıllık değişimini paylaşıyor

 

Füze motorumuz dünya rekoru kırdı