İşletim sistemi arayüzünü kendi zevklerinize göre tamamen kişiselleştirmenizi sağlayan Nova Launcher uygulamasının gesture, uygulama gizleme, daha fazla efekt gibi ek özellikler sunan Prime sürümü Android'in en çok indirilen uygulamaları arasında yer alıyor.

TeslaCoil Software tarafından geliştirilen Nova Launcher, ekran düzeninizi değiştirebilmeniz için bir dizi ayar sunuyor ve çoklu giriş ekranları, farklı simge boyutlar ve ızgara düzenlerini destekliyor.



Uygulama listesini de değiştiren Nova, bu ekranın düzenini değiştirmenize olanak tanıyor. Bununla kalmayan uygulama, widget'lar için daha derli toplu bir ekran sunuyor.

Giriş ekranındaki klasörleri beraber gruplama, giriş ekranındaki birçok öğenin rengini değiştirebilme, Nova'nın sahip olduğu yeteneklerden sadece bazıları.

Normal şartlarda 30 TL'den satılan ancak bugün itibariyle 59 kuruşa kadar düşen Nova Launcher Prime sürümü, ekran ve simge hareketleri, okunmayan mesaj sayısı, uygulama listesi için özel sekme ve klasörler, uygulama gizleme ve daha fazla görsel efekt gibi ek işlevlere kavuşabiliyorsunuz.