AP, Automated Insights şirketiyle yaptığı anlaşma kapsamında mali raporlar haberleri hazırlanması için otomasyon teknolojisi kullanacaklarını duyurdu.
Şirket, her yıl elle 300 haber hazırlandığını, yeni teknoloji sayesinde ABD genelindeki firmalara bir mali dönem içinde sunabilecekleri haber sayısının 4400'e ulaşabileceğini belirtti.
AP Yazı İşleri Müdürü Lou Ferrara, 'yeni teknolojinin işten çıkarma veya daha az haber üretmek anlamına gelmediğini, tersine mali raporlar ve iş dünyası hakkındaki haberlere yönelik gazeteciliği iki katına çıkaracaklarını' söyledi.
Ferrara açıklamasında, "Gazetecilerimiz haberlere odaklanacak ve raporların açıklandığı gün ne anlam içerdiklerine dair makaleler hazırlayacak. Ayrıca trendleri belirleyecek ve mali raporlar çıktığında özel haberler bulacaklar" dedi.
Ferrara, spor içeriklerinin üretilmesinde yıllardır otomasyon teknolojisinin kullanıldığına dikkat çekti. Poyter sitesi, haberlerde kullanılacak verilerin Zacks Investment Research şirketinden geleceğini belirtti.
Automated Insights CEO'su Robbie Allen ise 'standart haber hazırlama modelini tersine çevirdiklerini' savundu. Allen, "Standart içerik hazırlama yaklaşımı, 'umarım bu haberi 1 milyon kişi okur' şeklinde oluyor. Bizim modelimiz ise her okuyucunun bir tanesini göreceği 1 milyon parçadan oluşan içeriğe dayanıyor" ifadesini kullandı.
AP, yeni teknolojiyle mali rapor haberleri hazırlamaya gelecek ay başlayacak. Haberler, Zacks şirketinin verilerinin kullanıldığına dair etiketlenecek.




Kaynak: Al Jazeera