Teknoloji devi Apple açıkladığı 2014′ün Nisan-Haziran dönemini kapsayan çeyrek mali sonuçları ile Wall Street tahminlerinin üzerinde kâr açıkladı.
iPhone satışları sayesinde iyi bir performans ortaya koyan Apple, bu üç aylık dönemde 37.4 milyar dolar gelir, 7.7 milyar dolar net kâr ve hisse senedi başına 1.28 dolar kazanç kaydetti. Wall Street analistleri, Apple'ın düzeltilmiş hisse başına kârını 1.23 dolar, gelirleri ise 37.99 milyar dolar olarak tahmin ediyorlardı. Apple gelir anlamında tahminlerin biraz gerisinde kalsada kâr olarak analistlerin beklentilerini aştı.
 
Şirketin performansı geçen yıl aynı dönem ile karşılaştırıldığında parlak bir tablo ortaya çıkıyor. Geçen yıl aynı dönemde 35.3 milyar dolar gelir, hisse senedi başına 7.47 dolar kâr elde eden Apple'ın gelir ve kârını arttırdığı görülüyor.
Şirketin CEO'su Tim Cook yaptığı mali sonuçlar sunumunda, iPhone satışlarının rekor düzeye ulaştığını, özellikle Hindistan, Çin, Brezilya ve Rusya'da satışların yüzde 55 oranında arttığını açıkladı.  Apple, üç aylık dönemde dönemde toplam 35.2 milyon iPhone ve 13.3 milyon iPad sattı.
PC pazarında da gayet iyi bir dönem geçirdiklerini açıklayan Tim Cook, Çin, ABD ve Kanada gibi pazarlarda yakalanan çift haneli büyümeler sayesinde, Mac satışlarının bu çeyrekte rekor seviyelere ulaştığını belirtti.
 
Dünyanın en değerli markası konumunda olan Apple'ın kasasında bulunan nakdin ve varlıklarının geçen çeyreğe oranla yüzde 13,9 artarak 164,5 milyar dolara ulaştığı açıklandı.