Apple, Çin merkezli Youmi adındaki reklam şirketin geliştirdiği SDK'yı kullanan 250 uygulamayı, uygulama mağazası App Store üzerinden kaldırdı.
 
Youmi tarafından geliştirilen yazılım geliştirme seti SDK,  kullanıcıların kişisel bilgilerine gizlice erişimi mümkün kılıyor. Bu SDK'yı kullanan geliştiricilerin uygulamaları, kullanıcının e-posta adresi ve cihazın seri numarası gibi bilgileri toplayarak kendi özel sunucusuna ilettiği tespit edildi. Söz konusu yazılım geliştirme setinden faydalanan uygulamaların toplam indirme sayısının 1 milyonu bulduğu belirtildi.
 
Mobil güvenlik şirketi SecureDNA yaptığı açıklamada, Youmi adlı mobil yazılım şirketinin SDK’sını kullanan uygulama geliştiricilerinin büyük ihtimal ile bu durumdan habersiz olduklarını belirtti. Şirket buna gerekçe olarak da, uygulama geliştiricilerin reklam yazılımındaki bu kod kısmını görememesini ve çalınan bilgilerin uygulamaya ait sunucuya değil Youmi’nin kendi sunucularına aktarılmasını gösterdi. Şirket uygulama geliştiricilerini Youmi şirketine ait SDK’ları bu casus kod kaldırılana dek kullanmamaları konusunda uyardı.
 
Apple'ın uygulama mağazasına kabul edilecek uygulamalar konusunda ne kadar hassas olduğu ilk günlerden beri bilinmekte ancak Youmi'nin casus kodunun App Store'a girerken nasıl incelemelere takılmadığı hala bilinmiyor. Apple yaptığı açıklamada Youmi SDK'sı kullanan tüm uygulamaların mağazadan kaldırıldığını ve yeni eklenecek olan uygulamaların kabul görmeyeceğini bildirdi.