Apple bir şirketi veya işletmeyi satın aldığında bunu sessizce yapıyor. Her alımla birlikte Apple'ın gizlilik yeteneği daha da geliştirdi. Ama yine bir yerden açık verdi. MacRumors tarafından belirtilene göre Apple, San Francisco'lu GPS şirketi olan Coherent Navigation'ı satın aldı. Şirketin CEO ve kurucuları dahil olmak üzere çalışanları artık Apple bünyesinde çalışıyor. Hatta şirket sunucularını da Apple'ı işaret edecek şekilde güncellemiş durumda.
Coherent Navigation'ın teknolojisi Yüksek Doğruluk GPS'si olarak adlandırılıyor ve standart GPS'e göre doğruluk ve hassasiyet konusunda daha performanslı. İşin arkasında Iridium var. Kısacası orta ve düşük yörüngedeki uydulardan gelen kombine sinyaller ses ve ses veri için veri sağlayıcısı Iridium tarafından kullanılıyor. Böylece daha fazla doğruluk sağlanıyor.
Apple kendi haritalar uygulamasını çıkardığında bir hayli eleştiri aldı, fakat sonradan gelen güncellemelerle birlikte haritalar kendini biraz daha toparladı. Sonuç olarak Apple'ın Coherent Navigation'ı almasındaki sebep haritalar ve navigasyon kısmını biraz daha geliştirmek. Apple sözcüsü son gelişmeyle alakalı olarak The New York Times'a, "Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alır. Genellikle biz amaçlarımızı ve planlarımızı tartışmayız." açıklamasında bulundu.