Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde şirket bünyesinde küçülmeye gideceğini ve birçok mühendisle yollarını ayırmak zorunda olduğunu paylaşan Blackberry, elindeki yetenekleri Apple’a kaptıracak gibi görünüyor..
Kurumsal ve iş dünyasının en popüler sosyal ağı LinkedIn'i kullanarak Blackberry eski çalışanlarına iş görüşmesi için e-davet gönderen Apple, Ontario/Kanada'dan Cupertino/California'daki Apple üssüne geçiş sürecinde ve taşıma konusunda yardımcı olacağına dair vaatlerde bulundu.
Geçtiğimiz Eylül ayında Blackberry tarafından yapılan açıklamalarda, şirketteki en başarılı çalışanlar arasından %40'ının işten çıkarıldığı ve gerekli tazminatların eksiksiz bir şekilde ödeneceği paylaşılmıştı. Bu açıklamanın ardından yetenek avcısı Intel ve Apple, Blackberry'nin yollarını ayırdığı başarılı mühendisleri almak için cazip yaşam koşulları sunuyorlar.
Şirket bünyesi olarak küçülmeye giden Blackberry'nin, tasarım, sağlamlık ve yazılım konusunda oldukça sıkı çalışan mühendislerinin olduğunu biliyoruz. Bireysel ve Kurumsal kimliklerin "iş telefonu" olarak talep ettiği Blackberry'nin eski mühendisleri bakalım hangi dev isimlerle yollarına devam edecek ve yapılan bu işe alımlar Blackberry açısından ne gibi sorunlar yaratacak. Bekleyip göreceğiz.