Kullanıcıların güvenliğine ve gizliliğine verdiği önemle bilinen Apple, gözlük sayesinde bu noktada adından söz ettirecek gibi görünüyor. Çünkü kullanıcılar istediği zaman, ekranı sadece kendisinin görebileceği bir duruma alabilecek.

Giyilebilir teknoloji alanında çalışmalar devam ederken haberler de gelmeye devam ediyor. Yeni çıkan haberlerden biri de gözlüğün ve diğer Apple modellerinin entegre şekilde çalışması yönünde. Çünkü günümüz akıllı televizyonlarında olan gözlükle görüntüyü görme sistemi, mobil cihazlara da geliyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi internet sitesinde ortaya çıkan patent belgelerinde, Apple adına alınan bir belge kendisini gösterdi. Bu belge” Apple Glasses ile iPhone ekranı nasıl gizlenir” onun üzerineydi. Belge incelendiğinde görsel sensörleri sayesinde görselin görülebilir hale geldiği belirtildi. Ayrıca bu işlem yapılırken iki cihaz arasında da iletişim olduğu belirtildi.

Temel olarak özelliğin nasıl olduğunu görselde inceleyebilirsiniz. 16 Temmuz tarihinde patentlenen bilgiler sayesinde Apple cihazları arasında gizliliğin sağlanması amaçlanıyor. Patent bilgisi hakkında yayınlanan resmi belgeye buradan ulaşabilirsiniz. Yeni sistemin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı şimdilik bilinmiyor. Ama tahminlere göre Apple Glasses, 2021 yılı veya sonraki sene için tanıtılması