Apple'ın son açıkladığı finansal sonuçlara göre gelirleri beklenenden iyi gelmişti. Ancak Wall Street ekonomistleri, iPhone satışlarının beklenenden biraz düşük geldiğini açıkladılar. Bunun nedeni olarakta Çin'i işaret ettiler. Şirket, en büyük pazarı olan Çin'de liderliği Huawei ve Xiaomi gibi rakiplerine kaptırdı. Çin, şirketin toplam satışlarının % 25'inden fazlasını oluşturmaktadır.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Apple hisseleride büyük düşüş gösterdi. Apple hissesi, şirketin Temmuz sonunda açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarından bu yana yüzde 15 değer kaybetti.

Ancak son günlerde hisse performansıyla yatırımcıları üzen Apple, için sevindirici bir yorum geldi. CNBC kanalına konuşan teknik analist Rich Ross, bu hafta hisselerinde yüzde 5'in üzerinde düşüş gören Apple hisselerindeki bu düşüşün "altın alım fırsatı" olduğunu söyledi. 

Finansal danışmanlık şirketi Evercore ISI'nin analistlerinden olan Ross, "Apple'daki bu düşüş, insanları bir süreliğine kandıran, gerçek olmayan bir düşüş olabilir" dedi.