Apple'ın uzun bir süre önce hayatımıza kazandırdığı iMessage isimli uygulama iOS cihazlar arasında bir hayli popüler. iOS kullanıcıları bu uygulama üzerinden iletişime geçebiliyorlardı. Ancak bu uygulama üzerinden Apple'a geçtiğimiz dönemde ilginç bir dava açılmıştı. Bir kullanıcı Apple'ın Android'li telefonlara geçiş yapan kullanıcıların iMessage'larını engellediğini iddia etmiş ve bu durumu mahkemeye de taşımıştı.

Bu davaya bakan ünlü yargıç Lucy Koh (Apple ile Samsung arasındaki davalardan hatırlıyoruz), bu konuda kullanıcıyı haksız buldu ve iddiaları reddetti. Yani bu karar, Apple'ın iMessage sohbetlerini engellemediği ve Android kullanıcılarına ulaşmasının yolunu kapatmadığı anlamına geliyor.

Öte yandan bu sorunun ise iMessage'ı devre dışı bırakmadan başka bir platforma geçen kullanıcılarda yaşandığı belirtiliyor. Belirtilene göre servis bu mesajları ulaştıracak bir yol bulamıyor ve böyle bir sorun meydana geliyor. Bir adres bırakmadan bir yerlere gittiğinizi düşünün, postacı sonuçta size bir mektup geldiğinde sizin evinizde olmadığınızı bilmeden hâyâ kayıtlı adresinize mektuplarınızı götürmeye devam edecek.