Apple'ın yeni telefon modeli iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı tanıtmasına artık saatler kaldı. Apple, San Francisco’nun en büyük konferans salonlarından birisinde yeni ürünlerini ve teknolojilerini bu gece TSİ. ile 20:00'de görücüye çıkaracak.

Etkinlikte, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus yanısıra iOS 9, Apple Watch'un yeni serileri ve yeni Apple TV’nin tanıtılması bekleniyor. Güncellenmiş iPad'ler ve yeni büyük ekranlı (12.9") iPad Pro ise bu lansmanda tanıtılacağı iddia edilen diğer ürünler arasında yer alıyor. Aynı zamanda WWDC 2015'te tanıtımı yapılan iOS 9'un da lansman ertesinde kısa süre içerisinde indirmeye sunulması planlanıyor.



"Hey Siri, give us a hint" adıyla düzenlenecek Apple etkinliği, her sene olduğu gibi bu yılda canlı olarak yayınlanacak.

Apple etkinliğini canlı olarak izlemek için iPhone/iPad’iniz en az iOS 7 çalıştırabilmeli. Mac bilgisayarlarda ise gereken işletim sistemi OS X 10.8.5. ya da Safari’nin en düşük 6.0.5 sürümüne sahip olmalısınız. İkinci ya da üçüncü nesil Apple Tv vasıtasıyla da televizyondan iPhone tanıtımını izleyebilirsiniz.

Apple'ın tanıtım etkinliğini, bu sene Windows 10 kullanıcıları Microsoft Edge'nin HLS desteği sunması ile birlikte doğrudan tarayıcı üzerinden canlı olarak izleyebilecekler. Peki diğer Windows sürümlerine sahip kullanıcılar ne yapacaklar?

Apple, HLS protokolünün kısıtlandırılmış bir desteğini ise şu anda Windows için, QuickTime ve iTunes ile birlikte veriyor. Bu kısıtlandırma yüzünden Windows yüklü cihazlarda canlı yayınlar doğrudan izlenemiyor. Windows 10 haricinde bir sürüme sahip Windows kullanıcılarının, geçmişte de olduğu gibi bu seneki Apple etkinliğinin canlı yayını izleyebilmesi için VLC veya VLC benzeri üçüncü parti programları kullanması gerekiyor.

APPLE ETKNLİK LİNKİ