Apple tarafından açıklanan rakamlara göre, Apple 2016'nın ilk çeyreğinde 75.9 milyar dolar gelir elde etti, kârı ise 18.4 milyar dolar. Bu rakamlar bir çeyrek dilimi içerisinde kazanılan en büyük miktar ve Apple için yeni bir rekor.

Şirket'in 2016'nın ilk çeyreğindeki satış rakamları ise, 74.8 milyon iPhone, 16.1 milyon iPad ve 5.3 milyon Mac olarak açıklandı.

Tim Cook, Apple Watch ve Apple TV satışlarında da 2016'nın ilk çeyreğinde rekor kırıldığını açıkladı. Özellikle Apple Watch satışlarındaki artışa etken olarak, yıl sonuna doğru bizzat Apple tarafından olmasa da bayi ve satıcılar tarafından yapılan indirimler gösteriliyor.

Ayrıca Apple'a göre Apple TV'de şu ana kadarki en iyi çeyreğini yaşadı. Ancak Apple TV ve Apple Watch, iPod ve kulaklıklarla beraber 'diğer' kategorisinden satışa sunulduğu için satış rakamları kesin olarak bilinmiyor. Aynı zamanda 'diğer' kategorisi gelir bakımından büyük bir yükseliş yaşadı. 2015'in ilk çeyreğinde toplam geliri 2.7 milar dolar olan 'diğer' kategorisi, 2016'nın ilk çeyreğinde 4.35 milyar dolara ulaştı. Bu da yüzde 40'tan daha büyük bir artış demek.