Apple, tümü daha geniş M3 ürün başlığı altında olmak üzere üç yeni çip tanıttı.

Açıklanan 3 yen çip, giriş seviyesi M3, %40 daha hızlı M3 Pro ve yapay zeka geliştiricileri ve 3D sanatçılar için %250 daha hızlı M3 Max.

Apple, tüm M3 çiplerinin bir dizüstü bilgisayarda 22 saate kadar pil ömrü sağlayabileceğini bildirdi.

M3, 8 çekirdekli bir merkezi işlem birimine ve 10 çekirdeğe kadar grafik işlem birimine sahip.

M3 Pro'da 12 çekirdekli bir CPU ve 18 çekirdekli bir GPU bulunuyor.

M3 Max, 16 çekirdekli bir CPU'ya ve GPU'sunda 40 kadar çekirdeğe sahip.

Apple yaptığı tanıtımnda bu çiplerin, yapay zeka yazılımı geliştirmek için kullanılabileceğini belirtti.

Apple, M3 üzerindeki CPU çekirdeklerinin ağır iş yükleri için M2 CPU performans çekirdeklerinden %15 daha hızlı olduğunu ifade ederken. M3 işlemcisinin M1 işlemcisinden %60 daha hızlı olduğunu da vurguladı.

M3 Max'li bilgisayarlar Kasım ayının sonlarına kadar gönderilmeyecek.

Apple ayrıca giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro'nun fiyatını 1999 $'dan 1599 $'a düşürdü, ancak satılacak bu giriş seviyesi MacBook Pro'da geçen yılki modelde bulunan "Pro" seviyesi çip yerine daha az güçlü bir M3 çip yer alacak.

M3 Pro'lu 14 inç MacBook Pro 1999 dolardan başlıyor veya daha fazla ücret karşılığında M3 Max'e yükseltilebiliyor.

Güncellenmiş 16 inç MacBook Pro. Şirketin en büyük ve en güçlü dizüstü bilgisayarı. M3 Pro 2499 dolardan başlıyor veya ek bir ücret karşılığında M3 Max'e yükseltilebiliyor.

Apple'ın MacBook Pro'larında USB-C bağlantı noktalarına ek olarak bir HDMI bağlantı noktası ve bir SD kart yuvası bulunurken, Apple'ın MacBook Air modellerinde yalnızca USB-C bağlantı noktaları bulunuyor.

Apple'ın dokunmatik ekranlı Touch Bar klavyeli 13 inç MacBook Pro'su yeni çiplerle güncellenmedi.

Pro ve Max çiplere sahip üst düzey MacBook Pro'lar ayrıca Apple'ın "Space Black" adını verdiği yeni bir koyu alüminyum rengiyle geliyor.

Apple, dizüstü bilgisayarlar için kullanılan alüminyumun parmak izi lekelerini azaltacak şekilde anodize edildiğini belirtti.

Güncellenmiş 24 inç iMac masaüstü bilgisayar 1299 dolardan başlıyor. Bir önceki modelde M1 çip kullanılırken bu modelde M3 çip kullanılıyor.