Apple, San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikle yeni nesil iPad Air’i tanıttı. Apple yeni bilgisayarlarda Mavericks adını verdiği işletim sistemini ömür boyu bedava güncelleme hizmetiyle sundu. Mac bilgisayarlar için iWork uygulamasını da tanıtan Apple, Microsoft’un Office programına benzeyen bu uygulamanın yeni bir Mac bilgisayar ya da Apple ürünle birlikte ücretsiz olarak kullanılabileceğini duyurdu. Sektör yetkilileri, Apple’ın bu hamleyle Microsoft’un temel alanı olan ofis çalışanlarını hedef aldığını belirtti. New York Times gazetesine konuşan uzmanlar, Apple’in ücretsiz uygulamayla, Microsoft’un Office uygulamasını iPad’lere açmamasını kendi lehine çevirmek istediğini ifade etti. 
MICROSOFT TABLETTE BAŞARILI OLAMADI
Masaüstü bilgisayarlardan tabletlere kaymaya çalışan Microsoft, kendi ürünü Surface ile hedefi tutturamadı. Tablet bilgisayarlar için geliştirilen Windows 8 de istenen kullanıcı sayısına ulaşamadı. Daha da ötesi, Apple işletim sistemi güncellemelerini ömür boyu ücretsiz hale getirirken, Microsoft Windows 7’den Windows 8’e geçiş için hâlâ 120 dolar ücret alıyor.
TABLET SATIŞLARI ARTIYOR
Bilgisayar satışlarında tablet ürünlerin, bir zamanlar Microsoft’un ana hareket alanı olan masaüstü bilgisayarlardan daha fazla satıldığı görülüyor. Bilgisayar sektöründeki önemli araştırma şirketlerinden Gartner’ın rakamlarına göre, 2012’de yaklaşık 120 milyon tablet bilgisayar satıldı. Satışlar Apple’ın ilk tablet ürün olan iPad’i tanıttığı 2010’dan bu yana neredeyse yedi katına çıktı. Diğer bir araştırma şirketi IDC ise tablet satışlarının bu yılın son çeyreğinde masaüstü bilgisayar satışlarını geride bırakacağını tahmin ediyor.
YENİ ÜRÜNLER TANITILDI
Apple, iPad ürünlerini yeniledi. Son tablet iPad Mini daha küçük, daha yüksek çözünürlüklü ve daha geniş ekranla güncellendi. Normal iPad serisinin yeni ürünü ise daha büyük ekranla iPad Air adıyla tanıtıldı. Daha önceki ürüne benzer özellikleriyle dikkat çeken cihaz, daha hafif. iPad Mini fiyatları 400, iPad Air fiyatları ise 500 dolardan başlıyor. Her iki ürün de Kasım ayında satışa çıkacak. Uzmanlar, ücretsiz işletim sisteminin yeni iPad etkinliğinin tek sürprizi olduğunu da belirtti.