TEKNOLOJİGÜNDEM.COM

Kanada'da yaşayan Peggy Bush, geçtiğimiz Ağustos ayında kocası David'i kanserden kaybetti. Yaşlı çiftin sahip oldukları Apple marka bir bilgisayar ve iPad'in şifre ve hesapları ise ölen eş David Bush tarafından oluşturulmuştu. Peggy Bush, iPad'lerini bir süre daha kullanmaya devam etti, fakat oluşan bir hatadan sonra hesap şifrelerini girmesi istendi. Problem de tam burada başladı, çünkü Peggy Bush ölen eşinin oluşturduğu şifreleri bilmiyordu. Bush, kısa bir kaç telefon görüşmesinden sonra şifreleri Apple'dan alabileceğini düşünüyordu. Süreç hiç de öyle işlemedi.


72 yaşındaki yaşlı kadın, ''Kocamın emekli maaşını, sahip olduğu hakları ve daha bir çok şeyi devletten aldım. Ancak bir iPad şifresini geri alamadım, bu inanılır gibi değil'' diyor. Bütün bu hakları sadece eşinin ölüm belgesiyle elde edebilen Bush, Apple hesabı için mahkeme kararı gerekmesine anlam veremediğini belirtiyor. 

Apple yaşlı kadına, ölen kocasına ait hesap şifresini kendisine veremeyeceklerini, bunun ancak bir mahkeme kararıyla gerçekleşebileceğini bildirdi. Aylarca şifrenin sıfırlanmasını bekleyen Peggy Bush, mahkeme masraflarını da göze alamayarak kendine yeni bir bilgisayar satın aldı, tahmin edeceğiniz gibi bu yeni bilgisayar Apple değildi. Bush sonunda, Kanada'da bulunan bir haber platformuna başvurdu ve olay böylece duyulmuş oldu.


Ancak bunlardan sonra Peggy Bush'la tekrar iletişime geçen Apple, bir karışıklık olduğunu ve kendilerine mahkeme kararına gerek kalmadan yardımcı olacaklarını söylediler ve David Bush'a ait hesaba erişim sağladılar.

Uzmanlar, elektronik hesap ve değerli dijital varlıklara sahip hayatını kaybeden insanların sayısı arttıkça, bu durumunun hızla büyüyen bir problem olduğunu belirtiyorlar.