Pazartesi günü açıklanan bir araştırmaya göreApple ‘ın mobil cüzdanı Apple Pay, uygulamaya geçtiğinden beri daha fazla kullanılmaya başlandı, ancak büyümesi yavaşladı. Eylül sonu itibari ile ABD’de kredi kartı olan ailelerin %14’ü Apple Paykullanıyor. Phoenix Marketing International’in Las Vegas’taki bir konferansta belirttiğine göre Şubat ayında bu oran %11’di.

Phoenix’te bulunan Kart Performans araştırma şirketinin direktörü Greg Weed, “Apple Pay tarafından ilk eşik hızlı bir şekilde aşıldı, hala da büyüme devam ediyor ancak büyüme hızı yavaşladı” dedi. Bir Apple sözcüsü bu konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak Apple tarafından Ekim başlarında yayınlanan ve şirketin çift basamaklı aylık büyüme hızını yakaladığını belirten raporu hatırlatmakla yetindi.

Phonenix’teki araştırmaya göre 30-50 yaş arası popülasyonun %48’i, 21-34 yaş arası popülasyonun ise %42’si Apple Pay kullanıyor. Apple Pay kullanıcılarının %86’sı kredi kartını bu uygulamaya bağladı, %49’u kredi kartını kullanıyor ve %22’si ise farklı tipte kartlar kullanıyor. 2014 Ekim’de kurulan Apple Pay uygulaması, kuruluş aşamasından beri 15.000 tüketici baz alınarak Phoenix şirketi tarafından araştırılıyor. Haziran ayında en zengin 100 perakende şirketinin üçte ikisi Apple Pay ile bu yıl anlaşma yapmayacağını duyurmuştu.