Patent ihlali davaları teknoloji dünyasında sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Söz konusu davaların büyük bölümünde ise Samsung ve Apple başrolde. Uzun süredir unuttuğumuz Apple ve Samsung arasındaki patent savaşı kaldığı yerden devam ediyor. İkili arasındaki patent davalarının en büyüğü geçen sene Apple’ın kazandığı 1 milyar dolar büyüklüğündeydi. Apple, Samsung’un patent ihlalinde bulunduğunu iddia ederek Koreli teknoloji devini dava ediyor. Apple’dan gelen şikayetler, Samsung’un Galaxy S4 telefonu ve Google Now'un patent ihlaline yol açtığı yönünde.  Dava Kaliforniya bölge mahkemesinde görülüyor. Apple ve Samsung şu sıralar Yargıç Lucy Koh’a yeni talepler sunarken, Apple’ın Galaxy S4’ü de dava kapsamına almak istediği bildirildi. Nisan sonu itibariyle raflardaki yerini alan Galaxy S4, şu an için 60 ülkede satışta. Apple yetkilileri telefonun analiz edildiği ve TouchWiz Nature UX 2.0 arabiriminde iOS işletim sistemine ait bazı patentlerin ihlal edildiğini bildirdi. Bu sebeple 2014 yılında başlaması planlanan dava kapsamına Galaxy S4’ün de dahil edilmesi için başvurunun yapılacağı aktarıldı.
Samsung cephesinde ise iPhone, Mackbook Air, iPad  ve Apple TV gibi birçok seriye dahil edilen tam 22 cihazı dava kapsamına almak için hazırlık yapıyor. Yine Apple cephesinde de Galaxy S4, Galaxy S III, Galax Note, Note II ve Galaxy S II gibi üst sınıf birçok Samsung telefonu dava kapsamına alınacak.
Apple son zamanlarda Samsung’la yaptığı patent savaşlarına yeni bir cephe ekleyerek, Google’a dava açtı. Apple için gerçek hedef Google ve Android işletim sistemi Samsung sadece Android pazarında geniş bir nüfuza sahip olduğu için daha kolay bir hedef olarak görülüyor. Apple’ın avukatları, Google’ın ‘Quick Search Box’ ve Siri'yi taklit ettiği düşünülen Google Now fonksiyonunun Apple patentlerini ihlal ettiği iddiasında bulunuyor. Şirket ayrıca Google Play kitapları, Google Play filmleri, Google Play mağazası ve Android pazarını araştırıyor