Giyilebilir teknolojilerin giderek daha popüler olduğu günümüzde bu alanda yatırım yapan firmaların sayısı da her geçen gün artıyor. Henüz duyurulan bir ürünü olmasa da Apple'ın da giyilebilir teknolojiler alanında bir şeyler yapması bekleniyor. Sektördeki beklenti ise Apple'ın bu ürüne iWatch ismini vereceği yönünde. İnternette iWatch ile ilgili birçok imaj, bilgi ve görsel dolaşıyor.
Firmanın bir süredir akıllı saat üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Amerikan New York Times gazetesinin iddiasına göre bu akıllı saat güneş enerjisi ile şarj olacak. Bu sayede şarj sorunu ortadan kaldırmayı amaçlayan Apple, solar paneli saatin ekranının altına yerleştirecek. Bu sayede bir yandan cihazı kullanırken bir yandan da şarj olması sağlanacak.
 
KABLOSUZ ŞARJ DA GELİYOR!
 
Konuyla ilgili bir diğer iddiaya göre ise Apple akıllı saatinde kablosuz şarj desteği de sunacak. Bu sayede (uygun bir aksesuar yardımı ile) saat kablosuz olarak da şarj edilebilecek. Günümüzde Nokia ve Samsung gibi markaların bazı telefonlarında da bu teknoloji yer alıyor. Kablosuz şarj teknolojisinde elektriğe bağlı bir plaka üzerine cihaz yerleştirildiğinde otomatik olarak şarj olmaya başlıyor. Kablosuz şarj teknolojisi bugüne kadar Apple'ın ürünlerinin hiçbirinde kullanılmadı.
 
Apple'ın tasarım aşamasında farklı teknolojileri denediği bilinen bir gerçek. Akıllı saat konusunda çalışmalarının bulunduğu bilinen markanın piyasaya süreceği üründe hangi teknolojilerin yer alacağını ise kesin olarak söylemek zor.