Teknoloji marketlerinde ve Apple Store'larda hırsızların en çok çalmaya çalıştıkları cihazların başında iPhone modelleri geliyor. Bugüne kadar bu hırsızlıklar ile ilgili basında birçok haber çıktı. Ancak bu sefer yaşanan hırsızlık biraz farklı. Çünkü hırsızlık Apple Store mağazası çalışanları tarafından gerçekleştirildi.
Amerika, Fort Lauderdale'deki 6 Apple Store çalışanı, çalıştıkları mağazadan yüklü miktarda iPhone çaldıktan sonra yakayı ele verdi.  6 Apple çalışanı Galleria Mall AVM'de bulunan Apple Store'da, yaklaşık 500 bin dolarlık 600 adet iPhone telefonu çaldı.


 
Polis, hırsızlığın ardından Apple Store çalışanları Devon Persad, Daniel Michael Scotti, Adam Alvarez, Anthony Joseph Tranchida, Sadia A. Dandia ve Otis Jerrell Ferguson'u yakalayarak tutukladı.
 
Bir diğer hırsızlık olayı da dünyaca ünlü teknoloji market zinciri Best Buy'da yaşandı. Best Buy Mobile'de çalışan Sean Flynn'ın suçu ise çalınan telefonlara yeni seri numaraları sağlamak. Sean Flynn'ın çaldığı seri numaraları başka iPhone'lara ait olduğu için de yeni satın alınan bazı iPhone'larda sorunlar gözlendi.