Apple, tüm dünyanın merakla beklediği akıllı saatini, iPhone 6 etkinliğinde resmen tanıttı. Apple CEO'su Tim Cook tarafından tanıtılan akıllı saatin adı Apple Watch oldu.
Sadece iPhone 6 sahiplerinin kullanabileceği, Apple’nin akıllı saati Apple Watch, kare bir ekrana sahip ve farklı bileklik seçenekleriyle birlikte piyasaya sunulacak. Klasik saatler gibi yanında bir kurma kolu bulunan dijital saatin, ekranı dokunmatik olarak tasarlandı. Özellikle fitness yapanların tercih edeceği Apple Watch’da nevigasyon, gelen mesajlara sesli yanıt verebilme gibi birçok özellik bulunuyor.

 
Etkinlikte üçüncü ürün olarak tanıtılan Watch, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın ardından gösterilen en büyük ilginin sahibi oldu.



Apple Watch, 3 farklı model ile birlikte geliyor. Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition model adlarına sahip olan akıllı saatlerin, fiyatı ve çıkış tarihi de tanıtım sonrasında açıklandı. Aslında Apple'ı kararlı ve farklı kılan özelliklerden biri de bu; tanıtımda, tüm detaylara da değiniliyor.
 
18 Karat altın ile kaplanmış versiyona sahip Apple Watch Edition ve standart alüminyum ile kaplı model olan Apple Watch Sport, şarj sorununu ortadan kaldırmış gibi görünüyor. 


Diğer akıllı saatlere göre çelik/seramik bir kayışa sahip Apple Watch'ta, yanda klasik saatlerdeki gibi kurma düğmesi bulunuyor


6 farklı kayışı ve iki farklı ekran ölçüsüyle kullanıcılara sunulacak olan Apple Watch'un arkasındaki minik LED'ler, kalp ritminizi okuyor. GPS bilgisi ise telefonunuzdan alınıyor.

Sağlık ‘Watch’tan sorulur

Apple’ın akıllı saati Watch’un diğer devrim yaratan yenilikleri yanında sağlıkla ilgili özellikleri dikkat çekiyor. Watch, sağlık ve hareket izleyicileri birleştiriyor. Saatin spor, lüks ve normal model normal üzere üç modeli bulunuyor. Spor modeli üst düzeyde spor aktivite takibini kullanıcılarına sunuyor. Apple, akıllı saatinin insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağını söylüyor.

Bunu da fiziksel aktiviteleri takip eden uygulamalarla başaracak. Watch’un içinde adımları sayan, kalp atışlarını ölçen sensörler bulunuyor. Saatin ‘hareket’ uygulamaları gün içinde yakılan kalori miktarı, atılan adım, ayakta kalınan süre gibi kişiyle ilgili sağlık bilgilerini grafik şeklinde sunuyor.

Saatte yer alan ‘Workout-Antrenman’ uygulaması ise kullanıcılara gün içinde yapılan koşma ya da bisiklete binme gibi aktivitelerle ilgili özel bilgiler sunuyor. Saat bir ivme ölçer kullanarak bütün vücut hareketlerini izleyebiliyor. Özel bir sensörle kalp ritmini de takip ediyor. iPhone’daki GPS ve kablosuz interneti kullanarak ne kadar uzağa gittiğinizi tespit edebiliyor. Saat üzerindeki uygulamalar da kullanıcıları spor yapmaya teşvik ediyor. ‘Move, ‘Exercise’, ‘Stand’ bunlar arasında. Move’da saat her hafta günde ne kadar kalori yakmanız gerektiğini söylüyor.



Cep telefonu gibi kullan

Apple Watch, cep telefonu özellikleri de taşıyor. Mesaj gönderip, telefon görüşmesi yapılmasına imkan sağlıyor. Telefon görüşmesi için içinde speaker ve mikrofon var. Konuşan asistan Siri’yi saatte kullanmak çok kolay.

Apple Watch ile alışveriş yap

Yakın alan iletişimi yani NFC sistemiyle de alışveriş yapmayı mümkün kılıyor. Apple Watch ile alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, saatin kurma kolu altındaki düğmeye basarak bunu gerçekleştirebilecek. Apple bu konuda ABD’de 220 bin mağazayla anlaşmış durumda.

Diğer özellikleri

Giriş ekranında parmağınızı kaydırarak dolaşabiliyorsunuz. "Taç" düğmesini çevirerek uygulamalara göz atabiliyorsunuz.

Apple Watch'un ekranına "Sert basmak" ise bir nevi bilgisayarları kullanırken fareyle sağ tıklama yerine geçiyor.

Apple Watch ile kullanıcılar mesajlarını saatleri üzerinden okuyabilecek, sesli komutları yerine getiren dijital asistan Siri'yi de kullanabilecek.

Ancak Apple Watch'un yapabildikleri sadece mesajları okumaktan ibaret değil elbette. Kullanıcılar harita yönergelerini, iPhone'larındaki şarkıları ve hatta hava durumunu yine saatleri aracılığıyla erişebiliyor.

Fiyatı ve çıkış tarihi

349 dolar'dan başlayan fiyatla piyasaya sunulacak Apple Watch, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5S ve iPhone 5C ile çalışıyor olacak. Bu Samsung'un tepki görmesine neden olan bir özellik; yalnızca bir cihazla çalışabilme "sınırlaması".
Saat, 2015'in başlarında satışa çıkacak.