Apple'ın iPhone 6 lansmanında tanıttığı akıllı saat Apple Watch'un çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı. Ancak Apple’ın Perakende ve Online Satış’ından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Angela Ahrendt, kendi ekibine gönderdiği bir video mesajda Apple Watch'un çıkış tarihi hakkında ipucu verdi.
Angela Ahrendt, gönderdiği mesajda Apple Watch’u Çin yeni yılı ve sömestr tatiliyle birlikte çıkartmak istediklerini bildirdi. Angela Ahrendt, gönderdiği mesajın satır aralarında, Apple Watch’un piyasaya çıkışının 2015 ilkbaharını bulabileceği bilgisi yer alıyor.
Çin yeni yılı 19 Şubat tarihine denk geliyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği açıklanan cihaz, teknik sorunlar nedeniyle ileriki bir tarihe ertelenmişti. Angela Ahrendt'ın mesajı sonrası,
mart ayının sonlarından önce piyasaya çıkması pek olası gözükmüyor. Apple, yaşanan bu gecikme sonrası noel ve sevgililer günü gibi satış için önemli dönemleri kaçıracak.
Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Apple Watch’un tam şarjla bir gün çalışabileceğini, ancak akıllı saati gece yeniden şarj etmek gerekeceğini ifade etmişti. Apple Watch’da yaşanan teknik sorunun da Apple Watch’un bu şarj süresi olduğu öne sürülüyor.